Objavljeno: 08/03/2018

Počinje temeljita obnova grubišnopoljske Ispostave Doma zdravlja BBŽ

Jučer je raspisan i javni natječaj za izvođača radova za obnovu grubišnopoljske osnovne i srednje škole, te školsko-sportske dvorane

/slika/vijesti/2018/2018_03/2018_03_664_x_495/180308_domzdr_skola.jpg

Za dva do tri tjedna počinje temeljita obnova grubišnopoljske ispostave Doma zdravlja BBŽ. Zajamčeno je to potpisom ugovora koji je jučer u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Grubišnoga Polja Zlatka Pavičića i svojih suradnika s izvođačem radova potpisao župan Damir Bajs. Riječ je o radovima u okviru projekta „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“. Nakon postupka javne nabave posao je dobila tvrtka Eding iz Zagreba, a vrijednost radova je 753 000 kuna, dok je Županja osigurala dodatnih 361.630 kune Radovi obuhvaćaju izgradnju pristupa i sanitarne čvorove za invalide u Domu zdravlja, rampe na ulazima, ugradnju automatskih kliznih vrata, taktilne površine, sustav za informiranje pacijenata, izmjenu unutarnjih vrata i niveliranje postojećih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete, te druge potrebne radove. Obnovom će biti obnovljena i medicinska oprema u vrijednosti 400 tisuća kuna poput defibliratora, otoskopa, pulsnioksimetrima, EKG uređaj te niza druge medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme među kojom se posebno ističe ginekološki ultrazvuk vrijedan 200 tisuća kuna.

Nakon usklađivanja projekta i odobrenja od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje jučer je raspisan javni natječaj za izvođača radova za obnovu grubišnopoljske osnovne i srednje škole, te školsko-sportske dvorane. Procijenjena vrijednost radova je 8 milijuna kuna, a radovi podrazumijevaju postavljanje termofasade, izolaciju poda, krova, zamjenu dotrajale drvene i metalne vanjske PVC stolarijom, ugradnju termoventila na radijatore, postavljanje vertikalne podizne platforme i novi toalet za osobe s invaliditetom, dok će u školskoj sportskoj dvorani uza sve navedeno biti ugrađen i sustav prozračivanja.-To znači novi standard za đake, ali i za profesore. U okviru ove obnove ide i kompletna obnova školsko sportske dvorane koja se koristi za škole, ali i za potrebe za druga događanja, poput Sajma sira. Mi ćemo kao Županija pokriti dio koji ne pokriva EU. Također, Županija je i za ovu godinu osigurala sredstva za namještaj, stoga nakon obnove škola, mi ćemo promijeniti i onaj dio namještaja koji je potreban-rekao je župan Bajs za jučerašnja posjeta našemu gradu.
Naravno, i Grad Grubišno Polje ulaže znatne napore i sredstva za unaprjeđenje školstva u svojem gradu.-Energetska obnova ove dvije zgrade doprinijet će kvaliteti života naših učenika. Posebno mi je drago zbog Srednje  škole koja će dobiti novu sliku i tako, nadam se, upisati više učenika. Isto tako, Grad Grubišno Polje izlazi u susret koliko je moguće: tako smo asfaltirali parking, izradili pristup za invalide i zbog sigurnosti djece uredili park oko škole. Najviše sam ponosan na gradonačelnika Mađeruha i cijelu Gradsku upravu jer smo financirali udžbenike za učenike od 1. do 8. razreda-istaknuo je Zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić.
Raspisani javni natječaj traje 20 dana i u skladu s tim otvaranje ponuda ponuđača očekuje se krajem ovog mjeseca, nakon čega će uslijediti potpis ugovora s izvođačem i početak obnova škola i dvorane.  Završetkom radova u potpunosti će biti obnovljene grubišnopoljske škole, a učenici i nastavnici zbog kojih se cijeli projekt i radi imat će bolji standard i uvjete školovanja i rada u tim obrazovnim ustanovama u gradu Grubišnom Polju.(RGP)