Pretula: Ni jedan detalj u dvorištu nije ostao na svojem mjestu !

Četvorica grubišnopoljskih vatrogasaca u Rajevu Selu i Gunji ispomažu u čišćenju Slavonije nakon katastrofalnog potopa

Pretula: Ni jedan detalj u dvorištu nije ostao na svojem mjestu !

Među 12 vatrogasaca, koji su kao ispomoć na poplavljena područja otišli iz Bjelovarsko-bilogorske županije su i četvorica Grubišnopoljaca. Kako su nam javili, raspoređeni su u Rajevu Selu i Gunji gdje će do kraja ovoga tjedna ispomagati pri ispumpavanju objekata i čišćenju kuća, dvorišta i ostale imovine stanovnika koji su se nakon povlačenja vode vratili svojim kućama.
-Radi se isključivo na imanjima vlasnika kojih su se vratili očistiti kuće, prilaze i dvorišta, tako da radimo na ispumpavanju podruma, bunara, pranju dvorište, prilaza, kuća, pa čak pranja i unutarnjeg dijela kuća-kazao je Marko Pretula u razgovoru za Radio Grubišno Polje. Posvjedočio da je doista riječ o teškoj katastrofi koje čovjek postane u potpunosti svjestan kada se na licu mjesta uvjeri u sve ono što je tamošnje ljude zadesilo.-Jučer smo u Rajevu Selu ispirali kuću koja se nalazi dvjestotinjak metara od puknutoga nasipa. Niti jedan detalj na dvorištu nije ostao na svojem mjestu. Sve je doslovce razbijeno i razbacano-kaže Pretula.
Navodi da posla na čišćenju i uklanjanju posljedica ima za slijedeća dva mjeseca. To je potvrdio i Željko Jambrek, županijski vatrogasni zapovjednik, koji se nalazi s jedanaestoricom vatrogasaca.-Moram pohvaliti grubišnopoljske dečke koji se zaista trude biti što više na usluzi ovdašnjim ljudima-kazao je Jambrek.(RGP)


  Povratak na: Novosti