Objavljeno: 19/09/2018

Radovi na nekoliko lokacija u poodmakloj su fazi

Radi se na cesti prema deponiji, Proizvodno poduzetničkom inkubatoru, šetalištu i biciklističkoj stazi, krenula obnova Ulice hrvatskih branitelja.....

/slika/vijesti/2018/2018_09/2018_09_664_x_495/180919_radovi.jpg

Gostujući u emisiji Gradski aktualac Radija Grubišnoga Polja, grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je govorio o gradskim projektima koji su u provedbi te onima koji će uskoro biti započeti. Obnova ceste prema gradskoj deponiji je već započeta. Riječ je o obnovi ceste u dužini od 1450 metara s gradnjom novoga mosta, vrijednoj 3 150 000 kuna, koja bi ovoga mjeseca trebala biti gotova. Novac je u cijelosti osiguran iz programa ruralnoga razvoja.
Radovi na obnovi kolnika Ulice hrvatskih branitelja počeli su danas. Vrijedni su 606 000 kuna, a uskoro će krenuti i obnova Ulice 30. svibnja u Malim Zdencima. Obnova 770 metara kolnika te ulice vrijedna je 374 000 kuna. Valja naglasiti da te dvije investicije prate subvencije Središnjega ureda za stambeno zbrinjavanje odnosno Ministarstava graditeljstva i prostornog uređenja u udjelu od oko 40 posto. 
Tu je i izgradnja pješačko biciklističke staze između ulica Josipa Kozarca i T.B. Banje vrijedna 612 000 kuna-Ta će investicija biti u cijelosti financirana iz gradskoga proračuna, ali i kandidirana na natječaj ministarstva regionalnog razvoja-pojasnio je gradonačelnik. Izvođač svih radova su Ceste d.d.
Obnova vrtića u Velikim Zdencima je završena, pri čemu je 176 000 kuna osiguralo Ministarstvo za demografiju, socijalnu politiku i mlade, dok je ostatak do 220 000 kuna osigurao Grad Grubišno Polje. Do studenog će biti proveden natječaj za odabir izvođača radova na adaptaciji i dogradnji Dječjeg vrtića Tratinčica.
Gradonačelnik je najavio i modernizaciju i rekonstrukciju ceste D5 prema Velikim Zdencima, odnosno prema Dapčevačkim Brđanima, dok se radi na projektu izgradnje dvojne kanalizacije u Ulici kralja Zvonimira, kako bi bio riješen problem oborinskih voda koji je u posljednje vrijeme izraženiji.-Očekujem da će elaborat o zaštiti okoliša uskoro dobiti suglasnost, te da će projekt do kraja godine dobiti građevinsku dozvolu. Već smo pripremili sve da ga kandidiramo u sljedećoj godini za radove. To će biti mješovita kanalizacija, odnosno odvojena fekalna od oborinske, pa će i taj problem biti riješen-rekao je gradonačelnik Mađeruh.(RGP)