Objavljeno: 04/08/2014

Radovi u Ulici hrvatskih branitelja teku prema planu

Grad Grubišno Polje je projekt kandidirao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, otkud je stiglo 360 000 kuna.

/slika/vijesti/2014/2014_08/2014_08_664_x_495/08_04_radovi_hrv_branitelja.jpg

Radovi u Ulici hrvatskih branitelja protječu prema planu, doznajemo u Gradskoj upravi. Naime, ondje se radi na rekonstrukciji nogostupa i odvodnji atmosferskih voda. Riječ je o projektu koji je Grad Grubišno Polje kandidirao Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, otkud je stiglo 360 000 kuna. Ukupna investicija je 540 000 kuna. Prema pozivnom natječaju izvodi tvrtka Brana Virovitica i radovi za sada teku uredovno.
-Ovim se projektom rješava i odvodnja oborinskih voda s nogostupa, ne ceste, te rekonstrukcija nogostupa radi pristupačnosti osnovnoj i srednjoj školi. Tim će se uži dio središta grada urediti i spojiti u jednu cjelinu, poput one već izvedene u Ulici T.B. Banje, braće Radića, I.N. Jemeršića-kaže Branko Kašić, viši stručni referent u Gradskoj upravi. U dijelu Ulice Hrvatskih branitelja bit će promijenjene stare i dotrajale vodovodne i plinske instalacije i to pedesetak metara s lijeve strane na početku ulice, te od nekadašnjeg mliječnog restorana do kraja ulice, gdje će te instalacije s desne ispod trase nogostupa biti premještene na lijevu stranu ulice.
-Valja se paralelno krenuti s radovima na izmještanju vodovoda i plina kako bi se radilo u istom rovu, odnosno kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri smanjili troškovi radova-kaže Kašić. Preostali dio vodovodnih instalacija u toj ulici, kao i mnogim drugima gradskim ulicama bit će riješen u okviru jednog drugog gradskog projekta.-Projekt rekonstrukcije svih starih mreža na području Grubišnoga Polja je izrađen i nagodinu ćemo ga kandidirati prema Hrvatskim vodama-ističe Kašić navodeći da će radovi sukladno planu biti gotovi prije početka školske godine.(RGP).