Objavljeno: 10/09/2014

ŠEST GODINA POSLIJE Kralj:cijeli život mi se okrenuo naopačke, ostvario sam san !

10. rujna 2008. godine Kralj je na igrama u Pekingu osvojio prvo hrvatsko paraolimpijsko zlato bacivši kuglu 14,43 metara.

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_10_kralj_godisnjica_meda.jpg

Prije točno šest godina Grubišno Polje je postalo svjetski poznato. Naime, toga dana je Darko Kralj na paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojio prvo hrvatsko paraolimpijsko zlato bacivši kuglu 14,43 metara. Time je srušio vlastiti rekord, postavio novi, osvojio zlatnu medalju te hrvatsku himnu na velika vrata doveo u pekinško "Ptičje gnijezdo"! Danas se rado prisjeća tih trenutaka u Pekingu.-Kad vidim taj datum uvijek se sjetim, a i prijatelji koji su tada biio ondje sa mnom, podsjete me da je to ustvari bilo ostvarenje jednoga sna, najvećega u životu, o kojemu sam dugo sanjao !- prisjeća se svjetski rekorder.
Darko navodi da tek s protekom godina postaje sve svjesniji što je postigao. Postao je poznat ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu, za što je "kriva" njegova upornost i na kraju rezultat.-Cijeli život mi se okrenuo naopačke i krenuo novim kolosijekom kojega u tom trenutku nisam bio svjestan, nisam ga razumio. Sada tek vidim da je to jedan nezaboravan trag i nešto što se neće zaboraviti-dodaje Kralj.
Valja podsjetiti da je nakon toga uspjeha Kraljeva karijera krenula uzlaznom putanjom i od do tada široj javnosti manje poznate osobe, postao je planetarno poznat. Uslijedili su još mnogi uspjesi i medalje na državnim i svjetskim natjecanjima. našao se među plejadom Hrvata koji su nagrađeni titulom Ponosa Hrvatske, priio je brojne sportske nagrade, a njegov uspjeh u Pekingu bio je povod i redatelju Dejanu Aćimoviću da o Darku snimi dugometražni dokumentarni film "Kralj".
Naravno, uspjeh istovremeno može biti i zadovoljstvo ali i teret. Je li i u njegovom slučaju tako ? –Ima i jednog i drugog. Nemam više svoju slobodu koju sam imao nakon osvajanja medalje. Gdje god dođeš poznat si i u središtu pozornosti, pod povećalom. To je jedna istovremeno i slatka i gorka pilula-kazao je Kralj.(RGP, Foto: AP )