Objavljeno: 23/10/2020

Sjećanje na poginule branitelje Željka Biljana i Denisa Kolera

23. listopada 1991. godine u Donjoj Rašenici nedaleko prometnice Ivanovo Selo - Grubišno Polje Koler i Biljan bili su žrtvama zasjede četnika i srpskih dragovoljaca

/slika/vijesti/2020/2020_10/2020_10_664_x_495/201023_koler_biljan_1.jpg

Članovi njihovih obitelji i rodbine, članovi braniteljske Udruge Bilogora '91, gradonačelnik Zlatko Mađeruh s zamjenikom Zlatkom Pavičićem te njihovi prijatelji i suborci danas su kod spomen obilježja u Donjoj Rašenici zapalili svijeće u spomen na poginule branitelje Denisa Kolera i Željka Biljana, koji su na današnji dan prije 29 godina poginuli u tom naselju. Naime, 23. listopada 1991. godine nedaleko mjesta na kojemu je uz prometnicu Ivanovo Selo - Grubišno Polje podignuto spomen obilježje, Koler i Biljan su bili žrtvama zasjede četnika i srpskih dragovoljaca.
Molitvu i prigodan proslov na komemoraciji održao je ivanovoselski župnik don Josip Koščak.-Odajući počast Željku i Denisu prisjećamo se ratnih stradanja i njihove pogibje. A danas bi trebali moliti ne samo za poginule u Domovinskom ratu i stradale u poraću, već i za milost mira između nas i naših susjeda srpskog naroda i milost oprosta da oni i njihovi potomci uvide zlobu i zloću kojima su se obrušili na nas i našu domovinu. Da se spoznavši dio svoje odgovornosti skruše pred Bogom i priznaju svoje zločine, pokažu i omoguće da se pronađu kosti naših poginulih kako bi i njima mogli iskazati posljednju počast i podići spomenike-kazao je don. Koščak. (Tekst i foto: M. Palijan)