Objavljeno: 13/11/2018

ŠK Bilogora '91 treći na Ekipnom brzopoteznom prvenstvu Hrvatske

Bilogora '91 poražena, Zdenka '91 neriješeno, RK Ilova pobijedila Vidovec 2

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181113_sahisti.jpg

Šahisti grubišnopoljske Bilogore '91 u nedjelju su sudjelovali na Ekipnom brzopoteznom prvenstvu Hrvatske, odigranom u hotelu Panorama u Zagrebu. Nakon 13 odigranih kola su s ukupno 18 bodova zauzeli odličnu treću poziciju među 29 klubova iz Hrvatske, iza prvoplasiranog ŠK Rijeke i splitskoga ŠK Mornara na drugom mjestu, koji su osvojili po 21 bod. To je zapažen uspjeh grubišnopoljskih šahista, koji su time na prvenstvu ujedno prvoplasirani među klubovima druge lige. Dodajmo da će klub 25. studenog u hotelu Bilogora biti domaćin tradicionalnog 26. Šahovskog turnira povodom Dana grada.
Protekli vikend nije bio baš uspješan za gradske nogometaše. Bilogora '91 je ugostila i sirački Kamen. U utakmici u kojoj je i jedna i druga momčad čvrsto držala svoje uzde ipak su malo više sreće imali gosti te su domaćine pobijedili s 0:1. No, na sreću to nije utjecalo na poziciju grubišnopoljske momčadi, koja je s 24 boda ostala na čelu ljestvice. No, za vrat joj s bodom manje puše drugoplasirani BŠK iz Brezovca, trećeplasirani Daruvar, ali i Zdenka '91 s četvrtoga mjesta, tako da je vrlo neizvjesno tko će nakon narednog 13., ujedno i posljednjeg kola jesenskoga dijela Prve županijske lige, ponijeti naslov jesenskoga prvaka. Tim više što u posljednjem kolu Grubišnopoljci gostuju kod drugoplasiranog Daruvara.
NK Zdenka '91 je na teškom gostovanju u Dragancu odigrala utakmicu bez zgoditaka, unatoč dobrim šansama, među kojima je bio i dosuđen im jedanaesterac, koji je vratar domaćina obranio. Tim je Zdenka '91 pala za jedno mjesto i nalazi se na 4. poziciji ljestvice lige. Iduće kolo Velikozdenčani su domaćini Bilogorcu iz Velikog Trojstva, momčadi plasiranoj na 8. mjestu ljestvice.
Rukometaši Ilove su u subotnjoj utakmici s 43:37 svladali MRK Vidovec 2. Već je rezultat od 23:16 na poluvremenu dao naslutiti da će pobjeda biti uvjerljiva, što su na domaćem parketu grubišnopoljski rukometaši i dokazali. S tom pobjedom i dalje ostaju na vodećem mjestu ljestvice, gdje dijele bodove s drugo i trećeplasiranima MRK Marofom i RK Čakovcem 2. No, sve je još moguće, jer je pred njima još šest kola, a i jedno su kolo u zaostatku.(RGP; foto: ŠK Bilogora '91)