Objavljeno: 12/05/2014

Smotra pokazala: spremni za sve izazove

U proteklih godinu dana za društva u okviru Zajednice nabavljana je oprema: od zaštitnih, radnih i svečanih odijela, do mlaznica i cijevi.

/slika/vijesti/2014/2014_05_12_b_vatrogasci_iva.jpg

Smotrom utvrdili smo veliku spremnost svih vatrogasnih društava na području grada, među njima i najmlađega DVD-a Velika Barna, koje je od početka opremljeno navalnim vozilom, budući da se na njegovu području događa najviše požara na otvorenom - kazao je jučer u Ivanovu Selu na godišnjoj smotri vatrogasne opreme zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Darko Novotni.

U proteklih godinu dana za društva u okviru Zajednice nabavljana je oprema: od zaštitnih, radnih i svečanih odijela, do mlaznica i cijevi kako bi 360 članova Zajednice mogli opremljeni izlaziti na intervencije, kojih je lani bila 21. Nažalost, kako svugdje tako i na grubišnopoljskom području raste broj tehničkih intervencija odnosno prometnih nesreća.

Kako je naglasio Novotni Zajednica će raditi i na formiranju četiri ekipe mladeži. U sklopu smotre održano je i natjecanje u kojemu su se u rušenju mete šmrkovima najboljima pokazali članovi Interventne jedinice DVD-a Grubišnoga Polja.(RGP; foto: Darko Novotni)