Objavljeno: 14/11/2014

Snježana Šeliš nova je ravnateljica Osnovne Škole Ivana Nepomuka Jemeršića

Nova ravnateljica kaže da školi želi vratiti svima poznat epitet "Bijele labudice", te napraviti školu koja neće stvarati odlične učenike, nego odlične ljude

/slika/vijesti/2014/2014_11/664_x_495/11_14_ravnateljica_selis.jpg

Snježana Šeliš, nova je ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića. Odlučio je tako na sinoćnjoj sjednici Školski odbor. Naime, proteklih nekoliko tjedana trajao je izbor novog ravnatelja budući da aktualnom Dragi Pušiću mandat istječe 22. studenog. Šelišova je prema novom načinu izbora, prema kojemu veliku ulogu osim onih predstavnika županije, grada i roditelja nose glasovi svih zaposlenika škole, izabrana jednoglasno između ukupno troje kandidata. Naime, osim Šelišove, koja je ujedno dosadašnja predsjednica Školskoga odbora, za mjesto ravnatelja natjecali su se još Tomislav Gašić i Alenka Sižinek. Među sedam glasova Školskoga odbora učiteljsko vijeće ima dva, svi zaposlenici putem zaposleničkog vijeća jedan glas kao i vijeća roditelja i Grad Grubišno Polje, te dva glasa ima Bjelovarsko-bilogorska županija.
-Ovaj mi izbor posebno puno znači, jer su me prije svih ostalih izabrali djelatnici moje škole. Smatram da se sa svojim znanjem, snagom i hrabrošću mogu nositi s ravnateljskim pozivom i svime što on nosi-kazala je nova ravnateljica, kojoj mandat počinje 23. studenog.
U prvom kratkom razgovoru za Radio Grubišno Polje Šelišova je kazala da je još rano govoriti o konkretnim planovima i potezima.-Ono što u ovom trenutku mogu reći je da školi želim ponovno vratiti njezin, Grubišnopoljcima dobro poznat naziv 'Bijela labudica'. Osim toga vodit ću se motom prema kojemu želim školu koja neće stvarati odlične učenike, nego odlične ljude-kazala je ravnateljica. Time nakon punih 25 godina u ravnateljsku fotelju škole sjeda žena.
Šelišova preuzima dužnost od Drage Pušića, koji je na mjestu ravnatelja proteklih 12 godina. Još uvijek aktualni ravnatelj na pitanje kako ocjenjuje svoje ravnateljsko razdoblje, navodi da o njegovu radu mogu suditi djelatnici škole, roditelji i učenici.-Mogu reći da sam nastojao potruditi se koliko sam god mogao da škola normalno funkcionira i stvore se svi preduvjeti za što bolje odvijanje nastave. Mogu reći da je na početku mandata bilo puno lakše. Bilo je više sredstava i mogli smo puno toga napraviti-navodi D. Pušić, posebice teškim karakterizirajući  posljednje razdoblje.–Novi ravnatelj, odnosno kolegica Snježana, mlađa je sigurno s više entuzijazma, s novim idejama. Nadam se da sam joj ostavio dobru podlogu od koje može krenuti dalje-zaključio je Pušić.(RGP)