Objavljeno: 11/05/2015

Srednjoškolci obilježili Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

Trčali su kros od škole do izletišta Bare, ondje održali brojne sportske susrete i terensku nastavu

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150511_tjelesna_aktivnost.jpg

čenici i djelatnici Srednje škole Bartola Kašića danas su odradili još jedan od ukupno dva godišnja školska team buildinga. Naime, već tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan tjelesne aktivnosti. Naime, pravi smisao toga dana je da ljude podsjeti i potakne da se svakodnevno bave tjelesnom aktivnošću, sportom, da borave u prirodi.-U školi to posebno ima smisla jer škola okuplja oko 300 učenika, 50 nastavnika i desetak ostalih radnika i ovo je u godini druga prilika kada možemo dan provesti u prirodi za tjelesnu rekreaciju, ali isto tako i za nastavu na terenu. Meni je posebno drago što je to naišlo na izuzetno pozitivan odjek kod učenika, radnika škola, ali i kod roditelja i šire javnosti-kazao je ravnatelj škole Jozo Matošević.
Obilježavanje dana tjelesne aktivnosti započelo je jutros krosom od škole do izletišta Bare, gdje su tijekom prijepodneva održani brojni sportski susreti: od malog nogometa, preko odbojke na pijesku, stolnog tenisa, šaha do drugih. Oni koji se nisu odlučili baviti sportom, održali su terensku nastavu, precizira Matošević, također prilagođenu životu u prirodi. A izletište Bara je sa svojim okruženjem kojemu valja pridodati i današnje odlične vremenske prilike, odličan poligon za to.
Dan tjelesne aktivnosti ujedno je bila prilika da se na trenutak i učenici i nastavnici u završnici školske godine rasterete, budući da su jedni napregnuti prikupljanjem ocjena, a drugi napregnuti njihovim davanjem.
U jutrošnjem krosu kao predstavnik Grada Grubišnoga Polja sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina.(RGP)