Objavljeno: 29/09/2014

SVETI MIHAEL Policajci ugostili mališane "Tratinčice"

Djeca znaju: Policija hvata lopove i stavlja ih u zatvor. Mi djeca se ne trebamo bojati policajaca jer su dobri prema nama !

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_29_danpolicije_1.jpg

Danas policija slavi dan svojega zaštitnika – dan svetoga Mihovila. Prilika je to ponajprije da se oda počast svima onima koji su stradali na poslu i koji su dali i svoj život ili bili ranjeni tijekom obavljanja zahtjevne policijske dužnosti. Dan svojega zaštitnika proslavili su i grubišnopoljski policajci. Tradicionalno su ugostili mališane dječjega vrtića Tratinčice. U dvorištu policijske postaje mališane su ugostili službenica Ivana Kljajić i kontakt policajac Robert Čvek su mališane upoznali s mnogim segmentima rada policije: od toga kako reguliraju promet, preko vozila pa sve do uređaja kojima se policija služi u svojemu radu. Među mališanima ima onih koji itekako znaju što policajci rade i da su veliki prijatelji djece. Potvrdila je to i malena Tena Milković, koja je na pitanje, što rade policajci iskreno odgovorila.-Hvataju lopove i stavljaju ih u zatvor. Mi djeca se ne trebamo bojati policajaca jer su oni dobri prema nama !
Posjet policiji bio je ujedno uvod i prvi korak projekta „Poštujte naše znakove“, koji je uvršten u godišnji plan i program rada vrtića za ovu pedagošku godinu.-Projekt smo odabrali zbog njegove značajnosti da bismo ih pripremili na polazak u školu gdje je potrebno da uvide od prometa, da se nauče sigurno prelaziti cestu-rekla je Biljana Karakaš, ravnateljica vrtića. U okviru programa će policajci dolaziti i u vrtić kako bi održali još nekoliko predavanja i radionica s djecom na temu sigurnoga sudjelovanja u prometu, dok će neke aktivnosti vrtićarci s tetama provoditi i na „terenu“.-Planiramo na raskrižjima provjeriti kako se odvija promet. Pozvati prometne policajce da nam pokažu na koji on i način reguliraju promet, napraviti poligon pored vrtića da sami vježbamo-zaključuje ravnateljica.(RGP)