Objavljeno: 06/12/2017

Sveti Nikola obišao i darivao grubišnopoljske mališane

U kupnji 380 darovnih paketa setom Nikoli pomogao mu je Grad Grubišno Polje

/slika/vijesti/2017/2017_12/2017_12_664_x_495/171206_sveti_nikola.jpg

Blagdan je svetoga Nikole zaštitnika djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika i mnogih gradova diljem svijeta. Taj je svetac poznat po tome što je potajno dijelio darove potrebitima, a u posljednje vrijeme obilazi djecu.
Tako je već sinoć uz pomoć Grada Grubišnoga Polja došao u kinodvoranu Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman kako bi darivao djecu predškolske dobi koja ne pohađaju vrtić. Podijeljene u dvije skupine svetac je jednom dijelu gradskih mališana poklone podijelio u 16,30 sati, a drugoj skupini djece u 18 sati. Kako bi djeci uljepšali dolazak omiljenog sveca, ali i Krampusa bez kojega Nikola ne dolazi, organizatori su pripremili kratku kazališnu predstavu i simpatičan ples mažoretkinja-pahuljica. Roditelje i njihovu djecu pozdravio je i dobrodošlicu im poželio zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić. Naime, Grad Grubišno Polje je svetoga Nikolu opremio s oko 380 darovnih paketa pojedinačne vrijednosti 56 kuna. Polaznike Dječjeg vrtića „Tratinčica“, pak, svetac je obišao danas u prijepodnevnim satima. Djeca su mu pjevala i recitirala, a osim darova koje im je donio Nikola, mališani su dobili i šibe, ali od Krampusa.
Danas su također podijeljeni darovi korisnicima osobne invalidnine, osobama pod skrbništvom, te osobama koje ostvaruju uslugu smještaja koje je za dodjelu predložio Centar za socijalnu skrb. Njima su darovi donijeti na kućne adrese.(RGP)