Objavljeno: 21/08/2014

Tek se dolaskom na pogođena područja stječe pravi dojam katastrofe

Predstavnici Grada obišli Račinovce, Drenovce i Gunju kako bi utvrdili kakva pomoć najviše treba tamošnjem stanovništvu

/slika/vijesti/2014/2014_08/2014_08_664_x_495/08_21_gunja.jpg

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh jučer je zajedno s predstavnicima gradske Koordinacije za pomoć poplavljenim područjima posjetio Drenovce, Račinovce i Gunju, kako bi u skladu s ranijom odlukom Koordinacije na licu mjesta utvrdili kakva je pomoć potrebna tamošnjem stanovništvu.-Obišli smo i dio Gunje, bili na probijenom nasipu, imali nekoliko kontakata s ljudima koji su konzumirali dio pomoći s područja našega grada, a ujedno smo dovezli i šleper sijena i predali ga domaćinstvu koje i dalje ima stoku-kazao je gradonačelnik.
U razgovoru s načelnikom Drenovaca Jakšom Šestićem gradska je delegacija doznala da je stanje i dalje kritično, te da je najpotrebnija pomoć oko obnove kuća. Mađeruh napominje kako se tek dolaskom na pogođena područja stječe pravi dojam katastrofe, gdje među većinom mještana vlada depresivna atmosfera.
-Naš dolazak ih je razveselio. Jedna je žena rekla da im puno znači što smo uopće došli, da netko pita kako im je. Čak nije presudna niti pomoć, jer znaju da se moraju boriti i izboriti za povratak u normalan život-navodi Z. Mađeruh.
Osim gradonačelnika u poplavljenoj Slavoniji bili su predsjednik Koordinacije Milorad Tomić i član Ivan Vranić, dok je sijeno, kao i nekoliko puta do sada, dovezao autoprijevoznik Davor Herout.(RGP, fotografije ustupio Drago Mojzeš)