Objavljeno: 04/08/2017

Trenuci su to ponosa, ali i tuge za onima koji više nisu s nama

Gradonačelnik Z. Mađeruh sa suradnicima i predstavnicima policije i branitelja položio vijenac i svijeće za sve poginule branitelje

/slika/vijesti/2017/2017_08/2017_08_664_x_495/170804_dan_pobjede.jpg

Hrvatska sutra proslavlja Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te dan hrvatskih branitelja. 22. je to godišnjica završetka uspješne vojno-redarstvene operacije Oluja u kojoj je oslobođena Hrvatska. Poseban značaj ima činjenica da je i Haški sud oslobađanjem generala Gotovine i Markača jasno dao do znanja da je to bila legitimna operacija kojom su u Hrvatsku cjelovitost vraćeni njezini dijelovi. No, nažalost bilanca te slobode su mnogi izgubljeni životi hrvatskih branitelja, među kojima su i oni s područja našega grada.
Upravo je u spomen na poginule hrvatske branitelje, te u povodu sutrašnjega praznika grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa zamjenikom Zlatkom Pavičićem i suradnicima, načelnikom policijske postaje Mariom Novalićem i predsjednikom braniteljske udruge 'Bilogora '91'  Vladimirom Truhlažom, položio vijenac i zapalio svijeće ispred spomenika poginulim grubišnopoljskim braniteljima u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a. Tim je povodom gradonačelnik rekao kako je svakako osjećaj ponosa zbog činjenice da je Oluja označila kraj rata u Hrvatskoj, ali istovremeno i tuge jer brojni suborci i prijatelji, koji su za tu slobodu dali ono najvažnije, svoj život, nažalost ne mogu zajedno sa svima nama uživati u toj slobodi.-Puno pozitivnih odjeka očekujem i od novoga zakona o braniteljima koji bi Hrvatska vlada trebala donijeti danas na sjednici u Kninu. Isto tako s ponosom možemo reći da je kamen temeljac stvaranju hrvatske države dala vojno-redarstvena operacija Otkos 10-rekao je gradonačelnik Mađeruh u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja.