Objavljeno: 20/10/2014

U akciji "Solidarnost na djelu 2014." Grubišnopoljci prikupili 9620 kuna

Da zadovoljstvu ima mjesta govori podatak prema kojemu je u odnosu na lanjsku akciju solidarnosti prikupljeno 399 kuna više.

/slika/vijesti/2014/2014_10/664_x_495/10_17_solidarnost_ck.jpg

Hrvatski Crveni križ Grubišno Polje je proveo 42. akciju "Solidarnost na djelu 2014". Za razliku od proteklih godina, kada se prikupljala i hrana i odjeća, ove godine prikupljan je novac. Milorad Tomić, ravnatelj Crvenoga križa Grubišnoga Polja navodi da će sukladno preporuci na razini države, polovica toga novca biti namijenjena za pomoć stradalom stanovništvu u svibanjskim poplavama u županjskoj Posavini, točnije za rad pučkih kuhinja u Gunji i Drenovcima, a druga polovica za humanitarnu pomoć stanovništvu u stanju socijalnih potreba na našem području.
U akciji je prikupljeno ukupno 9.620 kuna, što je prema ocjeni čelnika Crvenoga križa vrlo uspješno s obzirom na činjenicu da od svibnja građani neprekidno sudjeluju u humanitarnim akcijama za pomoć poplavljenim područjima. Da zadovoljstvu ima mjesta govori podatak prema kojemu je u odnosu na lanjsku akciju solidarnosti prikupljeno 399 kuna više. Ravnatelj Tomić navodi da je riječ o novcu koji su donirali građani.-Kao i sve godine mi se obraćamo i pravnim osobama, pa se nadamo da će se do kraja mjeseca i oni odazvati, te ćemo taj novac priključiti onomu koji su donirali građani-kazao je M. Tomić.
Iako je akcija u smislu volonterskog obilaska građana završena, svi oni građani koji nisu sudjelovali a imaju želju, mogu to učiniti kupnjom bona solidarnosti u uredu Crvenog križa u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a.