Objavljeno: 10/10/2017

U Gradskoj vijećnici održan okrugli stol o potrebama, problemima i potencijalima mladih

Uz partnerske organizacije Udrugu Impress i Centar za razvoj civilnoga društva, sudjelovali mladi iz Udruge Grubiša, Savjeta mladih, Dječjeg gradskog vijeća, učenici

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171010_okrugli_stol.jpg

Danas  je u grubišnopoljskoj Gradskoj vijećnici održan Okrugli stol o  potrebama, problemima i potencijalima mladih koji  se održava u okviru projekta: „Izrada Programa za mlade u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji za razdoblje 2017. – 2019.” Projekt je predstavio voditelj projekta Stjepan Kos.-Cilj je veće uključivanje mladih u društveni život zajednice, radi povećanja kvalitete života, odnosno kao jedan odgovor na lošu demografsku situaciju gdje mladi odlaze van. U županiji smo odlučili potaknuti mlade da kroz izradu jednog programa definiraju na koji način, kroz koje mjere i strateške ciljeve postići to da mladi imaju bolji život-kazao je Kos.
U projekt su uključeni i mladi i to kroz partnerske organizacije od udruge Impress, Centra za razvoj civilnoga društva, Savjet mladih, a na današnjem Okruglom stolu sudjelovali su mladi iz Udruge Grubiša, Savjet mladih, Dječje gradsko vijeće, učenici osnovne i srednje škole, pojasnio je Zlatko Pavičić, zamjenik gradonačelnika.
Nakon predstavljanja projekta sudionici su iznijeli rezultate istraživanja provedenog u okviru projekta na petstotinjak mladih a potom su se u raspravu uključili mladi koji su diskutirati o potrebama, problemima i potencijalima mladih. Okrugli stol je završen zaključcima svih sudionika.
Inače, cilj projekta je izrada programa za mlade radi osnaživanja mladih i udruga mladih u svrhu aktivnijeg sudjelovanja mladih u zajednici te poboljšanja suradnje s jedinicama lokalne i područne samouprave radi podizanja kvalitete života mladih i svih građana na području Bjelovarsko – bilogorske županije.
Zamjenik Zlatko Pavičić je zaključio da će i predstavnici Grada Grubišnoga Polja sudjelovati u izradi programa za mlade BBŽ, tako da se i glas mladih Grubišnoga Polja čuje u županiji, a voditelj projekta Stjepan Kos pozvao je mlade da se uključe u radnu skupinu za izradu programa. U realizaciju projekta i okruglog stola uključeni su mnogi a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.(RGP)