Objavljeno: 25/09/2015

U Grubišnom Polju predstavljen projekt 'Pletenica života'

Nositelj projekta koji je svojevrsna nadogranja programa 'Pomoći u kući' je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partner Grad Grubišno Polje

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150925_pletenica_zivota.jpg

'Pletenica života', projekt koji će se u narednih 14 mjeseci provoditi na području triju lokalnih samouprava Bjelovarsko-bilogorske županije, među njima i grada Grubišnoga Polja, jučer je predstavljen u Gradskoj vijećnci. Nositelj projekta je Županija, a partner Grad Grubišno Polje.
Riječ je o svojevrsnom nastavku već poznatoga projekta 'Pomoć u kući'. Kako je pojasnila Snježana Mišir, pomoćnica županijske pročelnice za zdravstvo, socijalnu skrb i umirovljenike, projekt će obuhvatiti osobe s ovisnim članom, odnosno djetetom ili odraslom osobom s poteškoćama u razvoju, osobom s invaliditetom ili starijom osobom. Ciljana skupina projekta je 12 osoba s područja našega grada. Njima će se ponuditi mogućnost edukacije za dadilje, njegovatelje te edukacija za neke vještine iz područja gospodarstva poput pisanja poslovnih planova, životopisa, prekvalifikacija i sličnog. Edukacija za koju se odluče oni koji ispune uvjete i postanu dio programa, bit će provođena u Bjelovaru, a putni troškovi će polaznicima biti osigurani.
U Grubišnom Polju će u sklopu projekta biti osnovan mobilni tim u kojemu će biti zaposlene s tri osobe. Naime, dok polaznici edukacije budu na predavanjima, o njihovim ovisnim članovima će brinuti mobilni tim.
Pletenicom života, koja se provodi uz pomoć bespovratna novca Europskog socijalnog fonda, te Republike Hrvatske, želi se poboljšati koordinacija i suradnja svih dionika socijalne skrbi, doprinijeti povećanju mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih članova obitelji, informirati o pravima i njihovoj dostupnosti u sustavu socijalne skrbi, uskladiti ponudu i potražnju, te postići bolje socijalno planiranje na nižim razinama vlasti.
Sudionike jučerašnjega predstavljanja projekta pozdravio je zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Dalibor Jurina.(RGP)