Objavljeno: 11/10/2017

U svom obilju trebamo biti zahvalni i ne zaboraviti koliko je gladnih u svijetu

Poruka je to s današnjega Dana kruha obilježenog u cintoru

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171011_dan_kruha.jpg

Grad Grubišno Polje, Dječji vrtić Tratinčica, Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića, SŠ Bartola Kašića, Župa sv. Josipa, Centar za pomoć u kući i Udruga za promicanje inkluzije danas su bili organizatori Dana kruha, manifestacije kojom se u našem gradu izriče zahvalnost za plodove zemlje i upućuju poruke o važnosti čuvanja hrave.
Bogatstvo izloženog kruha našeg svagdašnjeg i svih krušnih proizvoda na manifestaciji Dana kruha obogatili su nastupi vrtićaraca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Trebamo uživati u njima, ali i biti zahvalni, poručili su.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh zahvalio je svim organizatorima, a posebno vrijednim mamama, bakama i ostalima koji su pripremili obilje kruha, kolača i ostalih pekarskih proizvoda izloženih na štandovima. Na njima su bili izloženi i ostali plodovi zemlje poput kukuruza, tikvica, kestenja, dunja i jabuka. U svom obilju trebamo biti zahvalni i ne zaboraviti koliko je gladnih u svijetu, poručio je gradonačelnik.
Prije blagovanja, kruh naš svagdanji blagoslovio je grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić.(RGP)