Učenici i nastavnici zajedno u akciji I ja želim pomoći

Prikupljeno je više od 320 artikala hrane, voda, potrepštine za djecu, sredstva za higijenu, pribor za čišćenje, hrana za životinje i pomoćni ležajevi

Učenici i nastavnici zajedno u akciji I ja želim pomoći

U prikupljanje pomoći za poplavama pogođena područja u Slavoniji uključili su se i učenici i djelatnici Srednje škole Bartola Kašića. Organizirali su humanitarnu akcijum koju su nazvali „I ja želim pomoći“.-Budući da su skladišta puna, u razgovoru s ravnateljem Gradskog društva Crvenoga križa sugerirano je da ne žurimo. Stoga smo drugi tjedan nakon katastrofe na razini Nastavničkog vijeća dogovorili da se provede akcija-kazao je ravnatelj škole Jozo Matoševć.
Jučer je ravnatelj Crvenoga križa Milorad Tomić preuzeo pomoć koju su prikupili učenici i djelatnici škole. Prikupljeno je više od 320 artikala hrane, potom voda, potrepštine za djecu, sredstva za higijenu, pribor za čišćenje, hrana za životinje i pomoćni ležajevi. U akciju se uključila i Učenička zadruga „Kockavica“.-Članovi zadruge su istražili postoji li na poplavljenom području i doznali da Srednja strukovna škola u Županji također ima učeničku zadrugu. Time je zadružni odbor odlučio donirati 500 kuna za pomoć učeničkoj zadruzi u Županji, a novac je prošli tjedan uplaćen-navodi ravnatelj.
Budući da će pomoć ugroženim područjima biti potrebna i u slijedećim mjesecima, očekuje se kako će učenici i nastavnici akciju nastaviti.-S obzirom na to da se bliži kraj nastavne godine nisam siguran da ćemo moći nešto uspješno organizirati do kraja. No, budući da će i početkom rujna ljudi i dalje trebati pomoć, čim počne nova nastavna godina skupu zaposlenika i vijeću učenika ću predložiti da se ponovno uključimo u akciju-najavio je Matošević.(RGP)


  Povratak na: Novosti