Ugostitelji od prekosutra do 13. srpnja mogu raditi do 2 sata iza ponoći

Pozadina odluke su upiti i činjenica da zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu utakmice vole pratiti s društvom u ugostiteljskim objektima

Ugostitelji od prekosutra do 13. srpnja mogu raditi do 2 sata iza ponoći

Prema nacrtu gradonačelnika Zlatka Mađeruha Gradsko vijeće odlučilo je produljiti radno vrijeme ugostiteljskim objektima u razdoblju od 12. lipnja do 13. srpnja, odnosno u tom razdoblju dozvoliti rad do 2 sata iza ponoći.
Naime, poznato je da je to vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. S obzirom na to da mnogi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu utakmice vole pratiti s društvom u ugostiteljskim objektima, Grad je iskoristio zakonsku mogućnost ai ugostiteljima dozvolio produljenje rada. Naime, zakon, a i dosadašnja gradska odluka, dozvoljava radno vrijeme od 6 do ponoći.-No, zakonom je dana mogućnost da predstavničko tijelo odlukom može odobriti radno vrijeme dva sada duže od propisanog, pa stoga u narednih mjesec dana svim vlasnicima ugostiteljskih objekata dajemo mogućnost da rade do dva sata nakon ponoći. Uostalom, imali smo i dosta upita upravo po tom pitanju-pojasnio je gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Ahac.(RGP)


  Povratak na: Novosti