Objavljeno: 03/07/2014

Umjesto razmjene knjiga, prikupljanje staroga papira

Građani tijekom srpnja i kolovoza u Gradsku knjižnicu Mate Lovraka mogu donijeti stare knjige, ali i ostali stari papir koji će biti prodan kao sekundarna sirovina.

/slika/vijesti/2014/2014_07/2014_07_664_x_495/07_03_stari_papir.jpg

Grubišnopoljska Gradska knjižnica Mate Lovraka proteklih je godina tijekom ljetnih praznika organizirala razmjenu školskih udžbenika kako bi učenicima i njihovim roditeljima pomogla pri nabavci polovnih knjiga. Budući da ove godine svi moraju kupiti nove, u knjižnici su našli načina kako ipak pomoći.-Probat ćemo s ostalim institucijama u gradu i građanima prikupiti stari papir i novcem od njegove prodaje nabaviti školski pribor ili udžbenike-rekla je ravnateljica knjižnice Ivana Ledić. Tako građani tijekom srpnja i kolovoza u knjižnicu mogu donijeti stare knjige, kojih sada u kućama imaju zasigurno velike količine, ali i ostali stari papir koji će biti prodan kao sekundarna sirovina.
Knjižnica  i ovoga ljeta u suradnji s Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman organizira različite igraonice i radionice za djecu koje će se u CIK-u odvijati svakoga utorka i petka od 12 do 14 sati, a na dječjem odjelu knjižnice ponedjeljkom i četvrtkom projekcije animiranih i dokumentarnih filmova.-S obzirom na to da je ljeto i manja posjećenost knjižnice, nastojim ih nekako animirati i privući u naš prostor-kazala je ravnateljica Ledić.(RGP)