Objavljeno: 06/03/2018

Usvajanjem novih znanja proslavili Dan škole

SS Bartola Kašića i ove godine provela projekt 'Širenje vidika na izvorima novih spoznaja'

/slika/vijesti/2018/2018_03/2018_03_664_x_495/180306_ss_dan_skole.jpg

Srednja škola Bartola Kašića je u petak obilježila Dan škole već tradicionalnim predavanjima u okviru projekta Širenje vidika na izvorima novih spoznaja. I ove je godine bilo mnogo tema zanimljivih učenicima dio kojih su i sami izabrali. Među njima je poprilično bilo zanimljivo slušati dojučerašnje učenike, sadašnje studente, koji su izlagali na temu fakulteta očima studenata, dok su se među predavačima našli i bivši učenici te škole iz nekih ranijih generacija poput liječnika Nevena Obradovića, magistre farmacije Marije Totgergeli ili pak profesora na Fakultetu prometnih znanosti dr. sc. Dragana Perakovića.
Nakon predavanja, s izvorišta znanja učenici i djelatnici škole i njihovi gosti preselili su se u Centar za kulturu i informiranje dr Franjo Tuđman gdje je održan kulturno umjetnički program učenika škole. Svim sudionicima predavačima i ustanovama podijeljene su zahvalnice i priznanja.
Inače, dan škole se obilježava od 1992. godine kada je škola naslovljena imenom hrvatskog jezikoslovca i Isusovca Bartola Kašića. od tada  svakog prvog petka u ožujku djelatnici i učenici proslavljaju dan škole.(RGP; foto: SS Bartola Kašića)