Objavljeno: 18/04/2016

Veljko Marić pušten na tromjesečno liječenje !

Danas je već obavio pregled u bolnici u Dubravi, a u četvrtak ide ponovno. Čeka ga operacija.

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160418_veljko.jpg

Veljko Marić od danas je kod kuće ! Pušten je kući na tri mjeseca kako bi se liječio. Potvrdila nam je tu vijest u telefonskom razgovoru njegova supruga Marijana Lončarević Marić.-Teško je uopće reći kako se osjećamo. Presretni smo ! Možda tek sutra ili prekosutra postanemo svjesni. No, sada ide kući i potom ubrzo na ličenje u bolnicu jer ga čeka operacija-kazala je  M. Lončarević Marić.
O Veljkovim zdravstvenim problemima, ali i nastojanjima da mu bude pružena adekvatna liječnička skrb do sada smo izvještavali nekoliko puta. Zdravstveno stanje mu je poprilično narušeno, te se tužio kako u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, u kojoj je boravio, nije dobivao adekvatnu skrb, zbog čega je početkom travnja na vlastiti zahtjev vraćen u zatvorsku jedinicu u Glinu, otkud se danas uputio kući.-Danas je već obavio jedan pregled u bolnici u Dubravi na koji je bio naručen, a u četvrtak ide ponovno. Tada ćemo vidjeti hoće li ostati u bolnici, no uglavnom potrebno mu je liječenje-istaknula je radosna Veljkova supruga Marijana.
-Sretan sam što će njegovo zdravstveno stanje ići nabolje posebice u okruženju obitelji: supruge i djece. Posjetit ću ga čim prije-poručio je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Podsjetimo, hrvatski branitelj Veljko Marić je u travnju 2010. godine uhićen u Srbiji i osuđen na 12 godina zatvora. Lani u lipnju je izručen Hrvatskoj i sada je napokon, nakon šest godina došao kući, barem na kratko. (RGP; foto: Michael Palijan i Facebook)