Objavljeno: 08/03/2019

Vježba evakuacije u sušari energane u Zoni malog i srednjeg poduzetništva

Vježba imala svrhu pokazati spremnost i organiziranost zaposlenika tvrtke u slučaju hitnog stanja, ali i spremnost hitnih službi

/slika/vijesti/2019/2019_03/2019_03_664_x_495/190308_vjezba_evakuacija.jpg

Jučer je u sušari u sklopu energane na drvnu biomasu u Zoni malog i srednjeg poduzetništva u Grubišnom Polju provedena vježba evakuacije gradilišta, gašenja požara i zbrinjavanja ozlijeđenog radnika. Riječ je o pokaznoj vježbi kako bi se utvrdila spremnost kako žurnih službi, tako i svih službi unutar postrojenja elektrane na drvenu biomasu u Grubišnom Polju. I ova je je vježba u svojih 45 minuta trajanja imala svrhu pokazati spremnost i organiziranost zaposlenika tvrtke u slučaju kakvog hitnog stanja, ali i spremnost hitnih službi, u ovom slučaju Javne vatrogasne postrojbe Grubišnoga Polja i policije.
Jučerašnja vježba nije i posljednja koja će na području našega grada biti provedena u ovoj godini, već je za 26. travnja zakazana slična u Zdenki mliječnim proizvodima, potvrdio je Danko Stavinoha, voditelj Odjela za preventivne i planske poslove Područnoga ureda Civilne zaštite Bjelovar.(RGP)