Objavljeno: 14/06/2019

Vrtićarci oduševljeni izletom u Đurđevac

Odgledali su preškolskom uzrastu prilagođenu verziju Legende o Picokima, hranili deve i dan proveli u igri

/slika/vijesti/2019/2019_06/2019_06_664_x_495/190614_vrtic_durdevac.jpg

Osamdeset i dvoje vrtićaraca Dječjega vrtića Tratinčica u pratnji ravnateljice Biljane Karakaš i odgojiteljica bili su na izletu u Đurđevcu. Naime, vrtić svake godine u svibnju ili lipnju organizira izlet za kraj pedagoške godine. Ravnateljica Karakaš kaže kako je posljednjih godina ponuda jednodnevnih izleta za vrtićarce sve bolja, a ove se godine pokazala punim pogotkom. Naime, vrtićarci su imali u potpunosti aktivnostima i sadržajima ispunjen dan u Đurđevcu u okviru tamošnjega programa nazvanoga 'Kakva zabava u Đurđevcu'.
Odmah po dolasku u grad Picoka vrtićarce je dočekalo nekoliko animatora pa su podijeljeni prema odgojnim skupinama prvo pogledali predškolskom uzrastu prilagođen prikaz Legende o Picokima. Potom su obišli poznati u posljednje vrijeme vrlo posjećen Muzej grada Đurđevca. Ondje je među stalnim postavom i za djecu prilagođen postav đurđevačkih legendi izrađenih od lego kocki, što je klincima bilo posebno zanimljivo. S obzirom na to da je Đurđevac poznat i po takozvanoj hrvatskoj Sahari, odnosno Đurđevačkim peskima, djeca su bila oduševljena tamošnjim devama koje su mogli hraniti i s njima fotografirati u njihovim nastambama nedaleko đurđevačkog dvorca, gdje su vidjeli i rijetku vrstu patuljastih crnih koza i ovaca, dok im je bilo zanimljivo i slobodno trčkaranje kokoši i pijevaca, zaštitnih znakova Đurđevca.
U okviru cjelodnevnog izleta djeca su imala osiguran ručak. Na kraju su se vratili puni dojmova pa je cijena izleta od 170 kuna koji su platili roditelji u svakom slučaju opravdana.(RGP; foto: DVT)