Zajednica Mađara i ČB Grubišnoga Polja također otvorili vrata

Posjetitelji su u Grbavcu na bogato uređenom imanju mogli razgledati brojne vrijedne eksponate iz ne tako davne prošlosti.

Zajednica Mađara i ČB Grubišnoga Polja također otvorili vrata

Dane otvorenih vrata protekloga tjedna obilježili su Zajednica Mađara i Češka beseda Grubišnoga Polja. Iako ih nije bilo puno, posjetitelji etno imanja Zajednice Mađara u Grbavcu mogli su se uvjeriti što je sve zajednica napravila posljednjih 11 godina otkako je osnovana. Nekolicina onih koji su ih posjetili mogli su na bogato uređenom imanju razgledati brojne vrijedne eksponate koji dočaravaju dio života na seoskom imanju iz ne tako davne prošlosti. No, mogli su se isto tako uvjeriti da Zajednica njeguje i nematerijalnu baštinu.-Nepuna je godina dana kako smo počeli s pjevačkom sekcijom. Imamo plesne sekcije starih i mladih. Plešu članovi od 9 do 70 godina. Malo nas je pa se svi uključuju-navodi predsjednik Zajednice Pavao Horvat.

Češka beseda Grubišnoga Polja u svojem prostoru u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a bogato uređenim stolovima, na kojima se našlo mnoštvo delicija privukla je nešto više posjetitelja.-Postavili smo prastara češka jela, među kojima i neka koja možda netko i od naših članova ne poznaju, a pokazali smo naše i nošnje od Saveza Čeha, te ručne radove-kaže Vesna Havelka, predsjednica besede.
Članovi te besede nešto su zadovoljniji posjetom građana u sklopu manifestacije Dana otvorenih vrata udruga, te interesom no nadaju se da će slijedećih godine ipak biti veći interes građana za rad te, odnosno udruga uopće.


  Povratak na: Novosti