Objavljeno: 17/09/2014

'ZAJEDNO SMO JAČI' Građani iznenadili, već do 14 sati napunili kontejner !

Udruga osoba s invaliditetom Grubišnoga Polja u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana ozonskoga omotača provela akciju prikupljanja staroga papira

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_17_akcija_papir.jpg

Udruga osoba s invaliditetom Grubišnoga Polja jučer je u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana ozonskoga omotača provela akciju prikupljanja staroga papira nazvanu „Zajedno smo jači“. Pokazalo se da je odaziv na akciju, provedenu ispred Dječjega vrtića Tratinčice od 7 do 17 sati, bio odličan.
-Jako sam zadovoljna, nismo očekivali ovoliki odaziv. Kontejner je bio pun papira već negdje oko 14 sati. Nažalost, nismo planirali da će trebati još jedan, stoga najavljujemo još jednu akciju kroz dva do tri mjeseca, tako da će biti još prilike da građani odlože stari papir koji posjeduju-kazala je Alenka Soldan, tajnica udruge. Soldanova navodi kako akcijom Udruga želi utjecati na ekološku osviještenost djece, ali i pomoći djeci uključenoj u udrugu.-Papir će biti recikliran, a nadam se da će biti više od jedne tone kako bi dobili sitnu naknadu koju ćemo iskoristiti da pribavimo stručnu pomoć našim članovima kojima je to potrebno-navodi A. Soldan.
Pokraj kontejnera, uz koji su cijelo vrijeme dežurali i pomagali članovi Udruge i petero volontera, postavljena je i izložba dječjih radova nastalih na likovnim radionicama u srpnju i kolovozu, dok se akciji priključila i Gradska knjižnica Mate Lovraka, koja je proteklih mjeseci prikupljala stari papir. Sav papir koji je prikupljen u knjižnici također je premješten u kontejner.
Akcija naziva "Zajedno smo jači" provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.(RGP)