Objavljeno: 08/03/2019

Zasjedalo Gospodarsko vijeće Grada Grubišnoga Polja

Raspravljalo o Programu dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja MSP te o pripremama 17. Gospodarskog sajma – sajma sira

/slika/vijesti/2019/2019_03/2019_03_664_x_495/190308_gospodarsko_vijece.jpg

Na svojoj posljednjoj sjednici Gospodarsko vijeće Grada Grubišnoga Polja raspravljalo je o Programu dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja MSP te o početku aktivnosti za pripremu 17. Gospodarskog sajma – sajma sira. Naime, bit će raspisan Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva za ovu godinu za koji je u ovoj godini u proračunu Grada rezerviran veći iznos sredstva u odnosu na prethodnu. Novac će biti dodjeljivan za stimulaciju novih investicija u Zonama MSP, potpore za početnike, za subvencioniranje edukacija, stjecanje novih znanja i vještina, konzultantskih troškova, za nastupe na gospodarskim manifestacijama te za subvencioniranje nabave strojeva i opreme.
U odnosu na prošlu godinu napravljene su pojedine izmjene, poput onih koje donose manji postotak, ali povećanje ukupnog iznosa subvencija. Lani se na javni poziv javilo ukupno 16 poduzetnika, među kojima četiri nova. Predsjednik Gospodarskoga vijeća grada gradonačelnik Zlatko Mađeruh je rekao da će se poraditi na izravnom obavještavanju poduzetnika na području Grada o Javnom pozivu te dodaje da se može razmišljati i o povećanju sredstava za poticanje razvoja MSP-a s obzirom na to da proračun Grada ima više sredstava i može pratiti investicije. Na temu 17. Gospodarskog sajama–sajama sira istaknuto je kako je plan krenuti s promidžbenim aktivnostima vezanim uz Sajam već sada, odnosno promovirati Sajam na drugim manifestacijama kao što su Viroexpo, Bjelovarski sajam i sl. Na sjednici gospodarskoga vijeća razgovaralo se i o uređenju poljskih putova.(RGP)