Objavljeno: 31/08/2015

10. jubilarna 'Kukuruzijada' privukla veliki broj posjetitelja - ljubitelja kukuruza šećerca

U povodu jubilarnog izdanja suorgnizatorima, podupirućim članovima, OPG-ima, tvrtkama i Gradu Grubišnom Polju uručene zahvalnice

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150831_kukuruzijada.jpg

Srednja škola Bartola Kašića i Učenička zadruga Kockavica jučer su bile domaćini 10. jubilarne Kukuruzijade. Poput prethodnih, i 10. Kukuruzijada okupila je veliki broj posjetitelja, koje je kao glavni lik ponajprije privukao kukuruz šećerac.-Kukuruz šećerac zajednički projekt, ime škole, rad učenika, nastavnika i roditelja. Sve je to timski pristup, nešto što svake godine umnožava ostvarenje projekta. Jer svatko želi dati svoj doprinos da događaj bude onakvim kakvim građani to zaslužuju. To je pristup kakvim ga svojim znanjem i vještinama mogu napraviti učenici naše škole-kaže Jozo Matošević, ravnatelj Srednje škole Bartola Kašića.
Osim kukuruza šećerca, dodatan razlog dolaska posjetitelja su popratni sadržaji poput kulturno-zabavnoga programa u okviru kojega su jučer nastupile gradske mažoretkinje i  folklorni ansambl, potom su tu bila simpatična natjecanja, izložba i degustacija jela od kukuruza bilogorskoga kraja, te bogata tombola.
Na pitanje hoće li već 10 puta provjereni recept ubuduće doživjeti svojevrsnu nadogradnju ravnatelj ističe da će se ovisno interesu učenika, nastavnika i roditelja, ali svakako i o raspoloživim financijama u tim okvirima planirati školske aktivnosti.-Hoće li biti nešto novoga ili ne ovisi o idejama djece. Bilo bi ružno da im ja nešto namećem. To nikada nisam radio. Moja je zadaća da im nastojim osigurati uvjete da se njihove ideje provedu u stvarnost-ističe ravnatelj.
A do sada su u tim nastojanjima pomagali i drugi važni sudionici organizacije Kukuruzijade.-Imamo vrlo odgovornog suosnivača i partnera Grad Grubišno Polje. A osim Grada i gradonačelnika tu su i brojni OPG-i, dionička društva i podupirući članovi koji daju svoj doprinos životu i radu Učeničke zadruge, kako bi imali Kukuruzijadu na kraju ljeta-pojašnjava ravnatelj škole. Tako su povodom 10. Kukuruzijade, kojom je na svojevrstan način i označen kraj ljetnih praznika, svima koji su pomogli organizaciju manifestacije dodijeljene zahvalnice.
Zahvalnicu je primio i Grad Grubišno Polje, koju je u ime Grada preuzeo zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina.(RGP)