Objavljeno: 19/10/2015

17. sjednica Stalnog stručnog kolegija gradonačelnika

Lani je na području grada ugrađeno 20 sustava obnovljivih izvora energije, čulo se na sjednici Kolegija

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151019_kolegij.jpg

Danas je po 17. puta zajedao Stalni stručni kolegij gradonačelnika Grubišnoga Polja, uz pomoć kojega je gradonačelnik Zlatko Mađeruh donio desetak nacrta odluka o kojima će na slijedećoj sjednici raspravljati grubišnopoljsko Gradsko vijeće. Među njima je i nacrt odluke o izmjenama i dopunama proračuna Grada za 2015. godinu.
Na sjednici je imenovan organizacijski odbor 13. Gospodarskoga sajma – sajma sira, prihvaćena ponuda za iznajmljivanje reklamnih površina za potrebe sajma, te odabrana ponuda za opremanje sajma.
U sklopu odluke o prihvaćanju stručnog nadzora na isporuci, montaži i puštanju u rad solarnih sustava za pripremu potrošne tople vode s potporom grijanju, sustava za ugradnju kotlova na biomasu i ugradnju dizalica topline prema programu obnovljivih izvora energije u kućanstvima Grada Grubišnoga Polja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pročelnik upravnoga odjela za gospodarstvo Ivica Ahac izvijestio je da je lani na području Grada ugrađeno 20 sustava takvih sustava. Grad Grubišno Polje će sufinancirati provođenje stručnog nadzora nad 10 sustava, jer su drugu polovicu već platili sami investitori kroz projekte. Ove godine su ti projekti provođeni izravno putem Fonda, a budu li nagodinu ponovno provođeni putem jedinica lokalne samouprave, Grad će se rado odazvati i pomoći investitorima, kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.(RGP)