Objavljeno: 29/05/2017

43 grubišnopoljskih mladih vjernika postalo punoljetno u vjeri

Sakrament svete potvrde krizmanicima je podijelio generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije preč. Stjepan Ptiček

/slika/vijesti/2017/2017_05/2017_05_664_x_495/170529_krizma_2017.jpg

U subotu je u župama Sv. Josipa u Grubišnom Polju, te Svih svetih u Velikim Zdencima, 43 mladih župljana postalo punoljetno u vjeri, primivši sakrament svete potvrde. U Velikim Zdencima tri krizmanika, župni ministranti, a u Grubišnom Polju 40 učenika osmih razreda.
Sakramente svete potvrde krizmanicima je podijelio generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije preč. Stjepan Ptiček. Poručio im je da nakon primanja toga sakramenta mogu slobodno reći da su drugi ljudi, da drugačije razmišljaju i rade, drugačije se ponašaju jer duh Gospodnji je na njima i uz njegovu pomoć stvaraju kraljevstvo Božje na zemlji, kraljevstvo ljubavi, pravde i mira.
Nakon što se proteklih mjeseci većina svojim redovitim dolascima, a manjina manje redovitima pripremala za svečanost vjerske punoljetnosti, grubišnopoljski župnik, preč. Većeslav Magić im je uz čestitke poručio da ne zaborave kako potvrđuju da je sakrament koji primaju svjedočanstvo vjere koje valja potvrđivati svaki dan u svom životu, i svake nedjelje i o blagdanima u crkvi.(RGP)