Objavljeno: 25/05/2015

90 mladih župljana produhovljeno tijelom i krvlju Kristovom i Duhom svetim

Po prvi puta u Grubišnom Polju u jednom vikendu održana podjela sakramenata krizme i prve pričesti

/slika/vijesti/2015/2015_05/2015_05_664_x_495/150525_prva_pricest.jpg

50 mladih vjernika grubišnopoljske župe sv. Josipa i velikozdenačke Svih svetih u subotu je primivši sakrament Svete krizme zakoračilo u takozvanu vjerničku punoljetnost. Sakrament im je podijelio biskupov delegat preč. Damir Vrabec, kancelar Bjelovarsko-križevačke biskupije, policijski kapelan i župnik bjelovarske župe sv. Ane. Krizmanicima je poručio da su postali punopravni članovi zajednice, ali i da sada istovremeno nose veću odgovornost za rast te zajednice, odnosno župa u kojima žive.-Pred svijetom u kojem živite budite svjedoci njegove muke i uskrsnuća, budite živi udovi crkve i trudite se pod vodstvom Duha svetoga svima služiti baš poput Isus Krista, koji nije došao da bude služen, već da služi-poručio je krizmanicima prečasni Vrabec.
Biskupov delegat je u propovjedi uoči primanja sakramenta svete potvrde istaknuo da je dar Duha svetoga koji će primiti, duhovni biljeg kojim će se savršenije suobličiti Isusu Kristu, potpunije postati članovima njegove crkve.
I jučer je bilo posebno svečano u župnoj crkvi sv. Josipa, jer je po prvi puta u toj župi u jednom vikendu uz podjelu sakramenta svete potvrde održana i svečanost podjele prve svete pričesti. Tom sakramentu, pak, jučer je pristupilo 40 mladih članova dviju katoličkih župnih zajednica Grubišnoga Polja i Velikih Zdenaca, te po prvi puta u prilikama kruha i vina, primilo tijelo i krv Isusa Krista. Time su djeca, učenici trećih razreda osnovne škole, postala jači svjedoci vjere.-Draga djeco, i danas i kroz čitav život, sjetite se ovoga trenutka kada je duh Božji na poseban način sišao na vas pod prilikama kruh. Kada je Isus Krist pohodio vaša srca i dušpe i kada je nebeski otac preko vas i vašim obiteljima donio mir i blagoslov-kazao je grubišnopoljski i velikozdenački župnik prečasni Većeslav Magić.
Pozvao je i odrasle da mole i svjedoče da je život s Kristom najsvetije što čovjek može imati.-Molite kako bi i ova djeca, odnosno prvopričesnici mogli vidjeti da Bog danas hodi zemljom, po našim dušama i našem svetom životu-kazao je prečasni Magić.(RGP)