Objavljeno: 22/02/2016

Ako bi se koja godina DVD-a mogla nazvati uspješnom, onda je to prošla !

Brojni su projekti provedeni u 2015. godini, čulo se na godišnjoj skupštini DVD-a Grubišnoga Polja, poput obnove krova i nabavke kombi vozila

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150717_vatrogasni_krov.jpg

Ako bi se koja godina mogla nazvati uspješnom, onda je to prošla, kazao je u okviru godišnje skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grubišnoga Polja, njegov predsjednik Darko Novotni. Naime, u prošloj su godini ostvareni ciljevi koji su se vukli nekoliko proteklih godina, kazao je Novotni.
-Ponajprije je obnovljeno krovište vatrogasnoga doma, kao najveća investicija, potom je nabavljeno kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca i opreme, kao i nadstrešnica za njega, te velik dio ostale opreme. Napravljen je i veliki posao s Podzemnim skladištem plina gdje su pri dodatnim istražnim radovima na dvama plinskim poljima nedaleko Grubišnoga Polja pripadnici interventne postrojbe grubišnopoljskoga DVD-a pružali usluge osiguranja-napominje D. Novotni.
I za ovu godinu ima podosta planova, među kojima je na prvom mjestu nastavak suradnje s tvrtkama poput PSP-a, početak uređenja unutrašnjosti doma, te termo fasade. Pitanju potonjega već su pokrenute aktivnosti putem fondova koji takve projekte sufinanciraju i putem Grada Grubišnoga Polja. Potom je tu rad s mladeži i ostale redovite vatrogasne aktivnosti poput vježbi, sudjelovanja na godišnjoj smotri opreme, obilježavanja svetoga Florijana te drugih popratnih sadržaja i svetkovina.
Iako je prirodni priraštaj na ovom području negativan u DVD-u Grubišnoga Polja se previše ne žale na brojnost članova, kojih je svake godine oko 120, jer svake godine se priključi određen broj odraslih ali i mladih.
Godišnja skupština prilika je da se pokloni i pažnja dijelu kolega koji obilježavaju jubilarni broj članstva u DVD-u. Tako je među 120 članova DVD-a ove godine medalja za 30 godina vatrogastva uručena Miroslavu Matijaševiću, te za 10 godina Ivi Božanoviću i Antunu Furjanu. 
Na skupštini DVD-a bio je zamjenik grubišnopoljskog gradonačlenika Dalibor Jurina.(RGP)