Objavljeno: 04/09/2015

Antonela i Gabrijela - čestitamo !

Grubišnopoljske mažoretkinje nastupile na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Osvojile 8. mjesto u kategoriji dua.

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150904_mazoret_franc1.jpg

Predanost, talentiranost i uporan rad, te odlični rezultati na državnom natjecanju nagrađeni su nastupom na europskoj mažoret pozornici. Name, grubišnopoljske mažoretkinje Antonela Josipović i Gabrijela Dugandžija nastupile su u natjecateljskom dijelu prvenstva Europske mažoret asocijacije, održanom u francuskom gradu Albiju od 27. do 30. kolovoza. Nastupile su među 2000 kolegica iz 17 europskih država, pod vodstvom trenerice Adrijane Župljanin i uz pratnju Andrijane Bernat zamjenice ravnateljice Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, te financijsku potporu Grada Grubišnoga Polja.-Naše mažoretkinje su nastupile kao juniorke u tom formalnom dijelu. U neformalnom dijelu je nastupilo njih 11, to nije natjecateljski dio, ali je to bila prilika da uz naše dvije mažoretkinje, Gabrijelu Dugandžiju i Antonelu Josipović, predstave i ostale u nenatjecateljskom dijelu. I zaista su bile odlične-kazala je Bernat.
Gabrijela Dugandžija i Antonela Josipović natjecale su se s duo točkom i osvojile izvrsno osmo mjesto među najboljim europskim mažoretkinjama. Nisu bile jedine predstavnice Hrvatske. Hrabro su stale uz bok iskusnih mažoretkinja iz većih hrvatskih gradova.
Gabrijela trenira već četiri godine, a ovo je iskustvo neprocjenjivo.-Nastup na Europskom prvenstvu je stvarno velik uspjeh, jer ovako mali grad dovesti na takvo prvenstvo je stvarno nešto neprocjenjivo. Naučila sam da uvijek moraš biti uz svoj tim, uz svoju trenericu i uvijek moraš znati da može bolje, ali i da pokažeš na nastupu da si ga odradio najbolje što možeš-kaže Gabrijela.
Antonelu smo upitali je li prije nastupa bilo treme ?- Naravno, bilo je treme. To je bilo prvo veliko iskustvo. No, ipak kada je počeo nastup plesala sam samo za sebe, za svoj tim, oni su nas bodrili i to je bilo jedno najljepše iskustvo. A nakon saznanja o osvojenom osmom mjestu bila sam posebno sretna što smo dospjeli na Europsko prvenstvo i uopće ušli među prvih deset ! -zaključila je Antonela.
Djevojke su imale vremena i za razgledanje gradskih znamenitosti poput katedrale svete Cecilije, a ovo će im iskustvo biti dodatan poticaj u nastavku treniranja ali i mnogim drugim situacijama u životu.(RGP; foto: Andrejana Bernat)