Objavljeno: 30/11/2015

Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Grubišno Polje zajednički u milijunskim projektima

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh bio domaćin županu Damiru Bajsu koji je boravio u službenom posjetu Grubišnom Polju

/slika/vijesti/2015/2015_11/2015_10_664_x_495/151130_zupan_posjet3.jpg

Danas je u službenom posjetu Grubišnom Polju boravio bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima. U pratnji domaćina gradonačelnika Zlatka Mađeruha obišao je osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića, te gradilište Retencijskoga bazena RB2 s kanalizacijskim kolektorom.
Naime, putem županijske tvrtke Bjelovarsko-bilogorske vode na području grada Grubišnog Polja trenutno je u tijeku gradnja nekoliko objekata. Izgradnja retencijskog bazena RB2 s kanalizacijskim kolektorom. Radovi su izvedeni, a objekt ima uporabnu dozvolu. Provedeni su geofizički istražni radovi za izgradnju novog bunara u Velikim Zdencima, te su u tijeku radovi na rekonstrukciji glavnih objekata vodoopskrbnog sustava Veliki i Mali Zdenci i vodoopskrbnog sustava Grubišno Polje. Ukupna vrijednost investicije je 7.446.000 kuna.- Bjelovarsko-bilogorske vode su investitor, gdje 80 posto novca dobivamo od Hrvatskih voda iz programa EIB/CEIB, a ostatak financira lokalna uprava. Tu se zahvaljujem Bjelovarsko bilogorskoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskim vodama na čelu sa županom Bajsom i direktorom Draganom Lučićem-kazao je gradonačelnik dodajući da će biti još projekata koji će ubuduće biti provedeni u suradnji sa Županijom i to dio kanalizacijske mreže, te dio rekonstrukcije vodosustava G. Polje Veliki Zdenci. I ti su projekti vrijedni oko osam milijuna kuna.
Uz ulaganja u vodoopskrbnu infrastrukturu Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže i u osnovno školstvo. Putem Ministarstva gospodarstva uspjela je osigurati novac za izradu Certifikata energetske učinkovitosti za Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića, vrijednog trideset tisuća kuna. Izrada Certifikata zakonska je obveza, ali i preduvjet za daljnje povlačenje sredstava za energetsku obnovu zgrade grubišnopoljske Osnovne škole.-Vjerujem da će certifikat uskoro biti napravljen, nakon čega ćemo se moći prijaviti na natječaj i ovu dotrajalu stolariju zamijeniti novom. Time će škola učinkovitije raditi, bit će ušteda na energentima, a riješit će se i pitanje standarda, kako za učenike tako i za djelatnike škole-kazao je župan Damir Bajs.
Također, Bjelovarsko-bilogorska županija je putem projekta „ Uz potporu je sve moguće " iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osigurala financiranje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Grubišnopoljskoj Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića osigurana su četiri pomoćnika u nastavi za četiri učenika što na godišnjoj razini iznosi oko 150 tisuća kuna.(RGP; foto: RGP, bjelovar.info)