Objavljeno: 21/10/2015

'Blago danu koji počinje mirisom kruha', poručili vrtićarci i učenici

I ove godine u održana manifestacija 'Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151021_dani_kruha.jpg

'Blago danu koji počinje mirisom kruha, ništa tako ne miriše što god da se skuha', jedna je od brojnih poruka koje su danas s pozornice u cintoru župe sv. Josipa u Grubišnom Polju odaslali vrtićarci i učenici dviju grubišnopoljskih škola u povodu manifestacije 'Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'. Naime, manifestacija je kao i nekoliko prošlih godina održana u organizaciji Grada Grubišnoga Polja, Turističke zajednice, Dječjega vrtića Tratinčice, Osnovne škole i Srednje škole Bartola Kašića, te pod medijskim pokroviteljstvom Radija Grubišnoga Polja. Domaćin je bio Župni ured.
Prvi dio svečanosti održan je kod područne osnovne škole u Velikim Zdencima, a sat vremena prije podneva nastavak je bio u cintoru u Grubišnom Polju. Ondje su vrtićarci i učenici škola zajedno sa svojim nastavnicima, te članovi Udruge za inkluziju i socijalne usluge i Udruge osoba s invaliditetom, stolove ukrasili brojnim delicijama i ponudili ih građanima, te potom održali kraći prigodan program na temu zahvalnosti za plodove zemlje.
Čestitajući svima na prelijepo uređenim stolovima i brojnim plodovima zemlje gradonačelnik Zlatko Mađeruh zahvalio se što odrasli - od roditelja, preko baka i djedova, do učitelja, odgajatelja, skrbnika i dugih - ulažu trud i svoja iskustva prenose na mlade generacije kako bi se održali Dani kruha.-Moramo se sjetiti i onih, koji nažalost, ne mogu blagovati na ovako bogato ukrašenim trpezama-kazao je gradonačelnik.
Prije negoli je blagovana, hranu je blagoslovio i molitvu predvodio grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić.-Pomolit ćemo se ponajprije za ono što smo pripremili, ali ćemo se moliti i za one koji su to pripremili: za vas djeco, vaše roditelje, poljoprivrednike, sve one koji se brinu kako bismo mi kruha imali-poručio je župnik.(RGP)