Objavljeno: 12/10/2015

Brojnim aktivnostima u Grubišnom Polju obilježen Dječji tjedan

U obilježavanja Dječjega tjedna uključili su se Dječji vrtić 'Tratinčica', Gradska knjižnica 'Mato Lovrak' i CIK dr. Franjo Tuđman

/slika/vijesti/2015/2015_10/2015_10_664_x_495/151012_djecji_tjedan.jpg

I na području Grubišnoga Polja, grada prijatelja djece, od 5. do 11. listopada obilježen je Dječji tjedan. U Dječjem vrtiću Tratinčici djeca su o svojim pravima upoznata putem plakata i razgovorom, a dojmove o svojim pravima djeca su izrazila crtanjem kredom po pločniku. S djecom u dječjem vrtiću se razgovaralo i na teme "...Ja sam poseban jer..." i "Kako pomažemo prijateljima s teškoćama u razvoju", dok je među aktivnostima vrtićaraca u okviru Dječjega tjedna bilo i druženje s djecom koja pohađaju prvi razred osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića.
Upravo je s tom školom i Gradska knjižnica "Mato Lovrak" i ove godine obilježila Dječji tjedan. Među aktivnostima održana je radionica "Gospođa jesen", u okviru koje su učenici prvih razreda pod vodstvom predsjednice Udruge 'Iglica' Nevenke Bergovac, od lišća izrađivali  'gospođu jesen'. U suradnji s istom udrugom je za učenike četvrtih razreda održana radionica češljanja vune. U okviru aktivnosti Dječjega tjedna održano je i predavanje za učenike petih razreda na temu pubertetskih promjena dječaka i djevojčica. O promjenama im je predavanje održala patronažna medicinska sestra Danica Bjelić.
Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman organizirao je izložbu dječjih radova, te radionicu na temu dječjeg bontona.(RGP;foto: Ivana Ledić)