Objavljeno: 18/12/2015

CIK dr. Franjo Tuđman priredio još jedan krasan božićni ugođaj

U sklopu božićnoga programa nagrade dobitnicima za najljepšu okućnicu i najbolji božićni ugođaj dodijelio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151218_bozicni_cik.jpg

Večeras je Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman bio domaćin tradicionalnog božićnog programa. Pred ispunjenim gledalištem nastupili su mališani predškolska skupina, skupina Ribice, te oni iz velikozdenačkog područnog odjeljenja vrtića Dječjega vrtića Tratinčice, potom članovi Dramske družine Krijesnice pod ravnanjem Ivana Novaka, te sve sekcije CIK-a: od malih folkloraša i malih tamburaša, preko velikog folklora i tamburaškoga sastava CIK-a, do svih skupina gradskih mažoretkinja.
U sklopu večerašnjega programa dodijeljene su i nagrade Turističke zajednice grada. Naime, tijekom godine je proveden natječaj na najuređeniju okućnicu u sklopu akcije Zeleni cvijet, te natječaj za najbolji božićni ugođaj. Nagrada za najbolju okućnicu pripala je Jasni i Vladi Vrbickom iz Velikih Zdenaca. Jasna Vrbicki je kazala da će nagradnih 500 kuna donirati za zvona crkve Svih svetih u Velikim Zdencima. Nagrada za najbolji božićni ugođaj pripala je obitelji Antuna Gladoić Zagorca, također iz Velikih Zdenaca. Nagrade najboljima uručio je gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Zlatko Mađeruh, koji je bio oduševljen programom koji je priredio CIK.
Večerašnji koncert nije i posljednji u ponudi božićnih programa na području našega grada, jer će u nedjelju će u 18 sati u crkvi Svih svetih biti održan tradicionalan božićni koncert. Na tom će koncertu nastupiti zbor župe, župni zbor mladih, zborovi čeških beseda Treglave, Grubišnoga Polja, te Zdenčanke češke besede Velikih i Malih Zdenaca, folklorni ansambl i zbor Matice umirovljenika.(RGP; foto: Andrejana Bernat)