Objavljeno: 11/09/2015

Članovi Češke besede Velikih i Malih Zdenaca gostovali u češkom Rimovu i Kaplicama

Posjet je bio prilika za poziv rimovskim domaćinima, koji će u Velike Zdence doputovati 29. siječnja iduće godine.

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150911_cb_vmzdenci_ceska.jpg

Članovi Češke besede Velikih i Malih Zdenaca protekloga vikenda boravili su u uzvratnom posjetu prijateljima u općini Rimov, u Českim Budějovicama u Republici Češkoj. Naime, riječ je već od 14 ljetnoj suradnji u okviru koje jedni druge posjećuju. Gosti iz Češke redoviti su u Velikim Zdencima u vrijeme poklada, a Velikozdenčani u Češkoj krajem ljeta. Ovoga puta nastupili su na više mjesta.
-Nastupili smo u Kaplicama, gdje smo na prekrasnom amfiteatru imali nastup, a potom i kod naših domaćina u Rimovu-kazao je Jura Šantak, zamjenik predsjednice češke besede Velikih i Malih Zdenaca.
Nastupila je najstarija plesna skupina češke besede Velikih i Malih Zdenaca, te besedin puhački orkestar, a u Češku su putovali i članovi besede koji su osiguravali smještaj rimovskim gostima za njihova boravka u Velikim Zdencima.
Posjet je ujedno bio prilika za upućivanje poziva rimovskim domaćinima, koji će kako je potvrdio J. Šantak, u Velike Zdence doputovati 29. siječnja iduće godine.(RGP; foto: Ana Milić Zapotocky)