Objavljeno: 23/04/2015

DAN PLANETA ZEMLJE
Skupljanje staroga papira, sadnja cvijeća, radionica....

Zahvaljujući donaciji Turističke zajednici Grada Grubišnoga Polja zasađeno je novo cvijeće u školskom vrtu.

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150423_cvijece_papir_skola.jpg

Među 192 zemlje koje su se ove godine aktivno uključile u obilježavanje Dana planeta Zemlje je i Hrvatska, koja u programu sudjeluje 20-ak godina. Ove godine u globalnoj kampanji “Zeleni gradovi”. Grubišnopoljska Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića tim povodom do sutra provodi akciju prikupljanja staroga papira. Kontejner je postavljen ispred glavnog ulaza škole, a kako protječe akcija, upitali smo ravnateljicu škole Snježanu Šeliš.-To je već treća akcija koju provodimo. Za sada imamo jedan puni kontejner, pa se nadamo da ćemo Sirovinu Daruvar zvati da nam dovezu još jedan. Pozivam sve građane i ljude dobre volje da nam pomognu prikupiti što više papira, jer ćemo novcem dobivenim njegovom prodajom urediti igralište kako bi ono zasjalo punim sjajem za dan škole.
U povodu Dana planeta zemlje u školi su proveli još jednu akciju. u okviru koje je su učenici, nastavnici i drugi djelatnici škole posadili novo cvijeće.-Zahvaljujući Turističkoj zajednici Grada Grubišnoga Polja na čelu s njezinom predsjednikom gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom, drugi puta u tjedna dana smo posadili sadnice cvijeća. Učenici, učitelji i drugi djelatnici škole su se odazvali akciji tako da naš vrt zahvaljujući vrijednog donaciji u potpunosti popunjen sadnicama-kazala je ravnateljica.
Jučer se i Centar za kulturu i informiranje uključio u obilježavanje Dana planeta Zemlje prigodnom radionicom u vremenu od 12 do 14 sati.(RGP; foto: RGP i A. Delić)