Objavljeno: 09/03/2015

DAN SREDNJE ŠKOLE 'Širili vidike na izvorima novih spoznaja'

U sklopu projekta predavanja su održali brojni stručnjaci i to prema temama koje su učenici u prethodno provedenoj anketi sami odabrali

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150309_danskole_srednje.jpg

Učenici i djelatnici Srednje škole Bartola Kašića cjelodnevnim programom su u petak obilježili Dan škole. Program je počeo projektom „Širenje vidika na izvorima novih spoznaja“. Već nekoliko godina u sklopu toga projekta školu posjećuju brojni stručnjaci koji učenicima drže predavanja o temama koje su učenici u prethodno provedenoj anketi sami odabrali.
Tako su osim već ustaljenih tema poput spolnosti, Domovinskog rata, kamo nakon srednje škole, paranormalnih pojava, teorija zavjere i smaka svijeta, slušali predavanja i na temu stresa, trgovine ljudima, masona i iluminata, podvojenih ličnosti i znakovnoga jezika. Nakon radnog dijela, u prigodnom programu u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman nastupili su školska Pjevačka družina, polaznici Glazbene škole Bruna Bjelinskoga, Dramska družina škole s kazališnom predstavom 'Informacija i komunikacija', učenici s prikladnim recitacijama i uracima sa smotre 'Lidrano', te su proglašeni i sportski pobjednici.
Valja podsjetiti da se Dan škole obilježava povodom njezina naslovljavanja imenom Bartola Kašića. Naime, 2. ožujka 1992. godine povjerenik vlade mr. Ivan Volf je tadašnjem Centru za odgoj i obrazovanje dao ime Bartola Kašića, a Nastavničko vijeće je prije osam godina odlučilo da se taj datum obilježava kao Dan škole.(RGP; foto: arhiva i SŠ Bartola Kašića)