Objavljeno: 17/03/2016

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE
U proračunu za dječje igralište rezervirano 150 000 kuna

Na 6. sjednici Malog gradskog vijeća gostovao gradonačelnik Zlatko Mađeruh i pročelnica Jasminka Meheš

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160317_malo_vijece.jpg

Danas je po šesti puta u ovomu mandatu zasjedalo Dječje gradsko vijeće. Na aktualnom satu sjednice sudjelovao je i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, te gradska pročelnica za financije i javne prihode Jasminka Meheš.
Nakon što je ravnateljica škole Snježana Šeliš izvijestila o aktivnostima škole u prethodnom razdoblju mali su vijećnici s gradonačelnikom razgovarali o mogućnosti organizacije jednodnevnog putovanja Dječjeg gradskog vijeća. Među opcijama su Zagreb, Đakovo ili Crikvenica, dok je gradonačelnik predložio i gradsko odmaralište u Diklu. O konačnom odredištu naknadno će se izjasniti članovi Dječjeg gradskog vijeća.
Gradonačelnik je upoznao učenike s činjenicom da Grad u proračunu ima rezerviranih 150 000 kuna za uređenje dječjih igrališta, pa trebaju predložiti  koja igrališta bi željeli urediti.
Budući da će Grad i vojni poligon Gakovo u svibnju biti domaćini državnoga natjecanja za najboljeg vojnika, gradonačelnik je pozvao učenike da se i oni uključe u tu manifestaciju. Učenici su raspravljali i o organizaciji akcije uređenja školskoga okoliša povodom Dana škole, te da se istoj odazovu učenici i nastavnici. Također su predložili održavanje radionica i izložbu dječjih radova u izložbenom prostoru Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Zamjenica ravnateljice CIK-a Andrejana Bernat kazala je kako učenici na raspolaganju imaju svu infrastrukturu CIK-a za postavljanje izložbe, dok je ravnateljica Šeliš iznijela planove za ovogodišnje obilježavanje Dana škole.
Na sjednici Dječjeg gradskog vijeća bilo je riječi i o drugim nadolazećim aktivnostima  poput Cvjetnoga korza i međužupanijskog skupa knjižničara. (RGP)