Objavljeno: 13/04/2016

Dnevni boravak, projekt Crvenoga križa, Grada i Matice umirovljenika provodit će se i u ovoj godini

Posebno mi je drago što su udruge civilnoga društva na području grada aktivne u ovakvim projektima-kazao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160413_dnevni_boravak_nasta.jpg

Pripadnike treće dobi s područja Grubišnoga Polja, posebice one koji su koristili usluge Dnevnoga boravka,  zasigurno će razveseliti informacija da će taj program i u ovoj godini provoditi Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišnoga Polja s partnerima Gradom Grubišnim  Poljem i Maticom umirovljenika.  Naime, ministarstvo socijalne politike i mladih je odobrilo program i za ovu godinu, nakon što se u prosincu Crveni križ javio na objavljeni natječaj. Lanjski je projekt bio vrijedan 87 600 kuna, pri čemu je 76 000 kuna osiguralo ministarstvo, a ostatak Grad Grubišno Polje, dok će ovogodišnji program biti nešto manjeg iznosa, oko 51 000 kuna, pri čemu će ministarstvo osigurati 40 000, Grad 6000, a ostatak Crveni križ.
Tako će i dalje korisnici moći računati na brojne aktivnosti koje su u Dnevnom boravku provođene.
Aktivnosti koje se provode u okviru toga programa odvijat će se u prostoru Matice umirovljenika i Crvenoga križa u Grubišnom Polju. Sukladno ugovoru, koji će ovoj dana biti potpisan između Ministarstva socijalne politike i mladih i nositelja programa, Dnevni boravak će se provoditi do 31. prosinca, s tim da on, iako je prethodni zaključen 31. prosinca prošle godine, nije niti prekidan, već je sredstvima Crvenoga križa nastavljen do 1. ožujka, od kada službeno traje ovogodišnji.
Zna li se da je petina do trećine stanovništva našega grada treće dobi, a njih čak 33 posto samci aktivnosti koje će im ispuniti svakodnevicu su hvale vrijedne. U tom kontekstu gradonačelnik Zlatko Mađeruh ističe velik doprinos udruga civilnoga društva.
-Drago nam je što su udruge civilnoga društva aktivne u našem gradu. Posebno bi je kao gradonačelniku drago da objedinjavaju pojedine ustanove koje se bave aktivnostima na području grada. Naravno, drago mi je da smo i mi kao partneri uključeni u to-kazao je gradonačelnik.
Nakon što bude potpisan ugovor između Ministarstva socijalne politike i mladih i GDCK GP, bit će potpisan i sporazum između Crvenoga križa kao nositelj, te Grada Grubišnoga Polja i Matice umirovljenika kao partnera u projektu.(RGP)