Objavljeno: 17/02/2016

Do kraja godine trebao bi niknuti trgovački centar, parkirališta i zelena zona

Cilj projekta nije bio samo urediti prostor, već omogućiti da se u budućem trgovačkom centru zaposli desetak Grubišnopoljaca.

/slika/vijesti/2016/2016_02/2016_02_664_x_495/160217_idejno_rjesenje.jpg

Jučer je u Gradskoj vijećnici predstavljeno idejno rješenje uređenja dijela grada na kojemu bi trebao niknuti trgovački centar. Riječ je o prostoru između Ulica Nikole Šubića Zrinskog i Tina Ujevića, na dijelu kojega su do prije nekog vremena bile dvije derutne obiteljske kuće s neodržavanim okućnicama. Grad Grubišno Polje je u proteklih nekoliko godina uložio 520 000 kuna za otkup dviju kuća i uređenje toga prostora. 
Nakon otkupa prostor je očišćen i uređen, te pripremljen za daljnje uređenje. Kako je predviđeno i prostornim planom ondje bi trebao niknuti trgovački centar, a  velik dio prostora bi trebao biti pretvoren u parkirališta i zelenu zonu, čime će taj do sada neuređeni dio grada dobiti urbani štih.-Kroz uvjete projektiranja smo zaštitili interese građana koji žive u tom prostoru. Želimo prihod koji smo uložili kroz otkup kuća vratiti putem javne licitacije parcela na tom prostoru-kazao je gradonačelnik.
Osim toga, kaže Z. Mađeruh, cilj projekta nije bio samo urediti prostor, već omogućiti da se u budućem trgovačkom centru zaposli desetak Grubišnopoljaca. Idejni projekt jučer je predstavio arhitekt Dražen Boić, a predstavljanju nisu, iako su bili pozvani putem javnih glasila, prisustvovali građani već samo predstavnici mjesnog odbora Grubišnoga Polja zajedno s čelnicima Grada.
Kako se moglo čuti na jučerašnjoj prezentaciji idejnoga rješenja, ukoliko budu idealni uvjeti s daljnjom procedurom, novi trgovački centar na tom bi prostoru svoja vrata mogao otvoriti krajem ove godine. Jučer predstavljeno idejno rješenje i dalje je dostupno građanima u Gradskoj upravi gdje je otvorena i knjiga primjedbi. (RGP)