Objavljeno: 04/03/2016

Dobili tisuću knjiga za nastavu mađarskoga jezika po C modelu

OŠ I.N. Jemeršića potpisat će ugovor o suradnji s osnovnom školom iz mađarskoga grada Buzsaka

/slika/vijesti/2016/2016_03/2016_03_664_x_495/160304_madarska_knjige.jpg

Ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića Snježana Šeliš u općini Buzsak u Mađarskoj sastala se i razgovarala s ravnateljem tamošnje škole, te ravnateljicom okruga grada Fonjad. Tijekom razgovora o organizaciji školstva u Mađarskoj i Hrvatskoj razmijenjena su pozitivna iskustva te dobri primjeri iz prakse obiju država.
U okviru svečanog programa ravnateljici su domaćini, na čelu s načelnikom Buzsaka Lajošom Karom, poklonili vrijednu donaciju od čak 1000 knjiga za nastavu na mađarskom jeziku. Riječ je o udžbenicima od 1. do 8. razreda, lektirnim djelima, te dobrim dijelom stručne literature koje su prikupljene u nekoliko tamošnjih škola.-Donacija knjiga uvelike će pomoći organizaciji izborne nastave mađarskog jezika po modelu C koju polazi 15 učenika grubišnopoljske škole. Mađarski jezik se uči drugu godinu, te su do sada učenici za nastavu koristili samo bilježnice, budući da ostale udžbenike škola nismo imali-kazala je ravnteljica.
Susret ravnatelja dviju osnovnih škola početak je još jedne suradnje koju će se sljedeće školske godine potvrditi sklapanjem ugovora o suradnji. Prvi susret ravnatelja dogovoren je za kraj svibnja, kada će gosti iz Buzsaka po prvi puta posjetiti grubišnopoljsku osnovnu školu.(RGP; foto: I.N. Jemeršića)