Objavljeno: 14/07/2015

Dovršava se zgrada Poduzetničkog inkubatora, slijedi uređenje domova u V. Barni i M. Zdencima

Velik dio novca za projekte dolazi iz pojedinih ministarstava i fondova

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150714_ljetni_radovi.jpg

Tijekom ljetnih mjeseci bit će provedeni brojni radovi na području grada. Kako je gostujući danas u emisiji 'Gradski aktualac' Radija Grubišnoga Polja kazao Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnoga Polja, pri dovršetku je projekt izrade fasade na zgradi Poduzetničkog inkubatora u ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a.-Cilj je da se revitalizira jedna stara gradnja koja je u propadanju, a s  druge strane da se stvore preduvjeti za mogućnosti razvoja poduzetništva i obrtništva. Za taj smo projekt, vrijedan ukupno 959 000 kuna, ostvarili 550 000 kuna putem Ministarstva poduzetništva i obrta-naveo je gradonačelnik.
Uskoro kreću i radovi na mjesnom domu u Malim Zdencima. Taj dom građani ne samo toga već i drugih naselja ponajviše koriste, te je nužno obnoviti njegovo krovište.–Procijenili smo da valja sanirati krovište kako bi spasili interijer i nadam se da ćemo ove godine to sanirati. Očekujemo onda će investicija biti do 200 000 kuna. Novac smo, ne dogodili se kakav natječaj na koji bismo mogli kandidirati taj projekt, osigurali u proračunu-kaže prvi čovjek grada.
S obzirom na to da je Ministarstvo regionalnog razvoja prihvatilo projekt, osiguralo 60 posto ukupne investicije od oko 180 000 kuna i nedavno je izabran i izvođač radova, uskoro počinju radovi na mjesnom domu u Velikoj Barni.-Rješava se fasada i grijanje doma, koji bi u konačnici mogao služiti kroz cijelu godinu, jer nije bilo grijanja. A samim time bit će spreman za tehnički pregled-kaže Z. Mađeruh.
Rješava se i pitanje izgradnje mrtvačnice u Ivanovu Selu. U dogovoru s tamošnjim Mjesnim odborom, ipak je odlučeno da soba za ispraćaj bude izgrađena bliže tamošnjem groblju.-Sad smo u fazi dogovaranja projekta i lokacije, a projekt bi trebao biti do 300 000 kuna. Moramo osigurati sredstva, a ako se pokaže mogućnost, povući ćemo putem natječaja novac iz drugih izvora-kaže gradonačelnik.
Ljeto je i vrijeme za obnovu vertikalne i horizontalne signalizacije. Trenutno djelatnici bjelovarskih Cesta provode upravo te radove na području našega grada, za što je u proračunu grada osigurano 25 000 kuna.
Uskoro kreće i razvrstavanje otpada na kućnom pragu. Građani će dobiti žute kante u koje će odvajati plastiku, metal, staklo i papir, a potom će se taj otpad razvrstavati na reciklažnom odlagalištu i pripremati za daljnju prodaju. Pripremljena je sva oprema i uskoro će biti dopremljen i specijalni kamion za prikupljanje toga otpada. Mađeruh je potvrdio da je osiguran novac za pripremu materijala za edukaciju građana po pitanju razvrstavanja otpada, dok će se pojačati i aktivnosti komunalnog redara, ponajprije upozorenjima.(RGP)