Objavljeno: 25/08/2015

Dragec Brković: Na prvom je mjestu druženje, a potom plasman

Brković je bio predstavnik Grubišnoga Polja na 14. natjecanju orača Bjelovarsko-bilogorske županije

/slika/vijesti/2015/2015_08/2015_08_664_x_495/150825_brkovic.jpg

Među 15 natjecatelja koji su nastupili na 14. natjecanju orača Bjelovarsko-bilogorske županije u Dežanovcu, u kategoriji ravnjaka nastupio je i Grubišnopoljac Dragec Brković. Među devetero natjecatelja u toj kategoriji u konačnici je osvojio vrlo dobro šesto mjesto. U njegovu mu je nastupu pomagao Dominik Vanjek, koji se prije nekoliko godina i sam okušao u natjecanju orača.-Ono što me na prvom mjestu privlači nato natjecanje je druženje, a plasman i rezultat su sporedni. Naravno, u natjecateljskom dijelu se svatko trudi biti što bolji-kazao je Brković.
Iako je na tom natjecanju trebao nastupiti još jedan natjecatelj s područja grada, u posljednji je tren bio spriječen. No, kako to nije posljednje takvo natjecanje, bit će još prilika za nastup narednih godina. Brković, kojemu je to bilo već šesto natjecanje svima onima koji dvoje prijaviti li se na natjecanje ili ne poručuje.-Znam da ima jako dobrih orača i vjerojatno boljih od mene. Neka se ne boje, neka idu i ondje sami sebi – ne drugima - dokažu koliko znaju. A istovremeno će nešto i naučiti-poručuje D. Brković.
Grad Grubišno Polje je grubišnopoljskom predstavniku na tom natjecanju pokrio dio troškova potrebnih za nastup.(RGP; foto: osobna arhiva D. Brkovića)