Objavljeno: 01/04/2016

Esther Pavičić uspješno nastupa za Klub ritmičke gimnastike 'Pirueta'

Na Ledo Cup-u održanom u okviru 11. Međunarodnog turnira prijateljstva u ritmičkoj gimnastici u Zagrebu osvojila je 2. mjesto

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160401_ritmika.jpg

Grubišnopoljka Esther Pavičić nastupila je na Ledo Cupu održanom u okviru 11. Međunarodnog turnira prijateljstva u ritmičkoj gimnastici u Zagrebu, gdje je osvojila odlično drugo mjesto u kategoriji bez rekvizita.
Naime, ta je grubišnopoljska vrtićarka članica virovitičkog Kluba ritmičke gimnastike Pirueta, osnovanoga lani, kao prvog i jedinog kluba te vrste sporta na području Virovitičko-podravske i okolnih županija, kojemu je cilj promicanja sporta, sportskog ponašanja, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti. Djeluje na području grada Virovitice, ali okuplja članice i iz drugih gradova poput Slatine i Grubišnoga Polja. Trenutno u Klubu aktivno trenira oko pedesetak djevojčica u nekoliko dobnih skupina.
Ritmička gimnastika je pojedinačni ili grupni olimpijski sport i jedini kojim se bave isključivo djevojčice. Posebnost i prepoznatljivost ritmičke gimnastike je u vježbanju s rekvizitima poput vijače, obruča, lopte, čunjeva i traka. Osim utjecaja na razvoj motoričkih sposobnosti kod djevojčica, poput koordinacije, gibljivosti, brzine, snage i preciznosti, ritmička gimnastika izuzetno pozitivno utječe na pravilno držanje tijela, kulturu pokreta, plesnost i gracioznost.(RGP; fotografiju ustupio: Zlatko Pavičić)