Objavljeno: 18/03/2015

Fond će s 1 080 000 kuna sufinancirati kupnju komunalnog kamiona

Grad je početkom godine pokrenuo postupak nabavke komunalnog vozila uz pomoć Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150318_mercedes_kamion.jpg

Nakon što je Grad Grubišno Polje zajedno s Komunalcem početkom godine pokrenuo postupak nabavke komunalnog vozila uz pomoć Fonda zaštite okoliša nabavku novog komunalnog vozila, iz Fonda je stigla odluka prema kojoj će Fond vozilo sufinancirati s 80 posto. Time je, potvrdio je zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina, Grad 'uhvatio posljednji vlak' visokog omjera sufinanciranja. Naime, uz onaj o područjima o posebnoj državnoj skrbi na snazi je i novi zakon o regionalnom razvoju, odnosno potpomognutim područjima, gdje Grubišno Polje pripada drugoj skupini u kojoj sufinanciranja države dosežu najviše 60 posto.
-Vidjet će se točna vrijednost vozila prema javnoj nabavi. No, prema ponudi koju smo dobili vozilo s nadogradnjom za prihvat kanti i kontejnera stajalo bi 1,35 milijuna kuna s PDV-om. U tom bi slučaju Fond snosio 80 posto troškova s PDV-om, odnosno do 1 080 000 kuna-kaže zamjenik gradonačelnika.
Vjeruje da će po javnoj nabavi cijena vozila biti i nešto niža, kako bi se što manje opteretio gradski proračun. S obzirom na to da je u ponudi, na kojoj se temeljio postupak nabave, riječ o vozilu marke Mercedes zamjenik gradonačelnika je protekloga vikenda zajedno s još nekoliko potencijalnih kupaca u organizaciji domaćeg zastupnika tog proizvođača vozila boravio u njemačkom proizvodnom pogonu tih vozila, gdje su prezentirane dodatne mogućnosti.
Slijedi osnivanje povjerenstva za nabavku vozila, te raspisivanje javnog natječaja.-Tko će biti od ponuditelja, vidjet će se. Ali, kako je u aplikaciji bila ponuda za vozilo marke Mercedes, na osnovu viđenoga nadam se da će tako i biti, jer mi se i kvaliteta izrade, te odnos prema kupcima i potencijalnim kupcima čine korektnima-zaključuje D. Jurina.
Podsjetimo, kupnja novog vozila potrebna je jer uskoro kreće najavljeno odvajanje korisnoga otpada na kućnom pragu, gdje će kućanstva i stambene zgrade dobiti žute kante, odnosno kontejnere za odvajanje metala, plastike, stakla i papira. (RGP; foto: D. Jurina)