Objavljeno: 02/07/2015

Goran Moslavac novi-stari je starješina Kršćanske adventističke crkve

Nakon što su ga vjernici već ranije zabrali, svečano rukopolaganje održano je protekloga vikenda u Grubišnom Polju

/slika/vijesti/2015/2015_07/2015_07_664_x_495/150702_moslavac.jpg

Nakon što su mu vjernici početkom ove godine odlučili povjeriti novi mandat, Goran Moslavac protekloga je vikenda svečanim rukopolaganjem i službeno postao novi-stari starješina Kršćanske adventističke crkve u Grubišnom Polju. Obred rukopolaganja predvodio je tajnik Hrvatske konferencije Kršćanske adventističke crkve Neven Klačmar. Time će Moslavac narednih godinu dana, koliko traje mandat starješine, rukovoditi grubišnopoljskom kršćanskom advenstističkom crkvom. Pojasnio je koje su njegove dužnosti.-Dužnost starješine je da se brine o svim vjernicima, te da sve službe unutar crkve funkcioniraju dobro.-kazao je G. Moslavac.
Inače, Kršćanska advenstistička crkva u Grubišnom Polju broji šezdesetak vjernika koji se okupljaju na redovitim subotnjim bogoslužjima.-Subotom u 9,30 je bogoslužje, dugi dio je u 11 i potom glavna misao, duhovna poruka vjernicima. Svi imaju mogućnost sudjelovati u bogoslužju i svatko se, osjeti li da svojim talentima i sposobnostima može doprinijeti i sudjelovati u širenju vjere i duhovnih sposobnosti u zajednici, može uključiti-ističe G. Moslavac.
U okviru crkve se provode brojne druge aktivnosti putem odjela poput misionskoga, dječjega ili pak odjela za mlade. (RGP; foto: Franjo Klačmer)